Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Хођење Божјим путем доноси благослове сада и у сву вечност“

„Хођење Божјим путем доноси благослове сада и у сву вечност“

„Хођење Божјим путем доноси благослове сада и у сву вечност“

ЖИВОТ се често пореди с путовањем. Многи имају осећај да су залутали на том путу. Да ли сте се и ви икада тако осећали? Живимо у свету који је пун снажних притисака. Пошто је данашње друштво све више прожето насиљем и неморалом, можда осећамо да се налазимо на удару сила на које не можемо утицати. Како у овим бурним временима можемо сачувати равнотежу? Како можемо имати задовољавајућ, смисаон живот?

Библија садржи изванредне и утешне одговоре на ова питања. Она показује да нам се пружа изузетна прилика — можемо да ходимо с Богом. Додуше, и сама помисао на то некима може чудно звучати. На крају крајева, како обичан човек може да ходи са свемоћним Створитељем универзума? Библија показује да је то могуће. У ствари, ходити с Богом значи водити најбољи и најсрећнији начин живота који је могућ у овом немирном свету. Али шта је све укључено у то? И какве нам то благослове доноси?

На ова питања ће бити одговорено у подстицајном говору: „Хођење Божјим путем доноси благослове сада и у сву вечност“. Ово јавно предавање биће изнесено на обласним конгресима Јеховиних сведока који ће се одржавати почев од овог месеца. Широм света биће организоване стотине таквих конгреса. Да бисте сазнали која вам је локација најближа, ступите у везу с Јеховиним сведоцима у вашем месту или пишите издавачима овог часописа. У пропратном часопису Кула стражара од 1. марта 2004. налази се списак најближих конгресних локација.