Пређи на садржај

Пређи на садржај

Добродошли на Обласни конгрес „Ходимо с Богом“

Добродошли на Обласни конгрес „Ходимо с Богом“

Добродошли на Обласни конгрес „Ходимо с Богом“

◼ Милиони људи биће присутни на стотинама локација широм света. Тродневни Обласни конгрес за Србију и Црну Гору одржаће се од 16. до 18. јула 2004. у Београду.

Програм ће сваког дана започети музиком у 9.30. Тема дана за петак гласи: „То је пут, идите њим“. Након уводног говора „Окупљени да би нас Јехова поучио својим путевима“, уследиће део са интервјуима у којима ће учествовати они који лојално ходе с Богом. Након говора „Проверавајте сами себе“ и „Нека Божја Реч свакодневно управља твојим корацима“, преподневни део програма завршиће се кључним предавањем „Ходимо с Богом у бурним временима“.

Истог дана, у оквиру послеподневног програма, биће изнесен троделни симпозијум под насловом „Осијино пророчанство нам помаже да ходимо с Богом“. Затим ће следити говори „Не растављај оно ’што је Бог саставио у јарам‘“ и „Поштујмо наше свете састанке“. Закључни говор за тај дан, „Добра вест за људе из свих народа“, послужиће као подстицај да се с добром вешћу дође до свих људи, без обзира на то којим језиком говоре.

Тема дана за суботу гласи: „Добро пазите како ходите“. У преподневном делу програма, у оквиру симпозијума „Напредујмо као објавитељи“, биће изнесен говор у коме ће бити пружени даљњи предлози о томе како сведочити људима који говоре другим језицима. На крају преподневног програма биће одржан важан говор под насловом „Ходи с Јеховом по договору“, након ког ће се крстити особе које испуњавају услове за то.

У суботу, у послеподневном делу програма, слушаћемо говоре „Избегавај било какав ’повод за спотицање‘“ и „Здраве активности које крепе“. Затим следе говори: „Јехова је наш пастир“, „Искупљујмо повољно време“ и „Ходимо путем који је обасјан све већим светлом“. У сваком од њих чућемо охрабрујуће интервјуе. Овај део програма завршиће се говором који подстиче на размишљање „’Бдите‘ — дошао је час суда“.

Тема дана за недељу, „Ходите у истини“, истакнута је у говору „Млади — ходите путем праведности“. Након њега следи костимирана драма у којој ће бити приказана служба апостола Павла. Потом ће бити одржан говор који истиче поуке драме. У току послеподневног дела програма биће изнесено јавно предавање, „Хођење с Богом доноси благослове сада и у сву вечност“.

Да бисте сазнали која вам је конгресна локација најближа, распитајте се у Дворани Краљевства Јеховиних сведока у вашем месту или пишите издавачима овог часописа. У нашем пропратном часопису Кула стражара, у издању од 1. марта 2004, наведен је списак неких конгресних локација.