Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Модни трендови Желим да вам захвалим за серију чланака „Да ли робујете модним трендовима?“ (8. септембар 2003). Као тинејџерка, осећам притисак света да купујем одећу по најновијој моди и да имам „савршену“ линију. Захваљујући овим чланцима сада трошим мање новца на одећу и скромније се облачим.

М. Б., Сједињене Државе

Имам десет година. Недавно нам је учитељица рекла да на следећи час донесемо нешто о модним трендовима. Донео сам чланак „Наличје гламура“. Учитељица га је умножила и поделила целом разреду!

Г., Белгија

Имам 19 година и тешко ми је да се одупрем размишљању о „савршеној“ линији. Нисам манекенске грађе и зато често помислим да нисам привлачна. Више пута сам намеравала да почнем с неком чак и ригорозном дијетом. Молила сам се за савет како да се изборим са својим осећањима и недуго затим добила сам овај часопис који садржи одговор на моју молитву. Пуно вам хвала.

З., Немачка

Ови чланци су ми помогли да разумем колико је узалудно јурити за модним трендовима. Имам 14 година и живим у Италији где није лако ићи у школу ако не носиш одећу неке познате марке — аутоматски си нико и ништа! Ваши чланци су ми помогли да увидим да је духовно богатство оно што је заиста важно.

Ф. Ђ., Италија

Орхидеје Са одушевљењем сам прочитала чланак „Орхидеје у свој својој лепоти“ (8. септембар 2003). У њему сам нашла савете за узгајање орхидеја у кући и сазнала сам како се неке од њих зову и одакле потичу. То издање Пробудите се! садржи многе информације које сам тражила.

Л. Е. К., Бангладеш

Чисти зуби Просто сам морала да вам пишем у вези са чланком „Штапић који чисти зубе“ (8. септембар 2003). Дуго сам се питала како су људи прали зубе пре него што је пронађена зубна паста. Зато ме је овај чланак одушевио!

Д. Г., Сједињене Државе

Одувек сам потцењивао жвакање штапића, али нисам био у праву. Очигледно је да је жвакање штапића корисно и од сада ћу их и ја користити како бих заштитио зубе.

А. А., Чад

Извештај о холокаусту У чланку „Њен извештај је оставио снажан утисак“ (8. септембар 2003) спомиње се да су Јевреји у концентрационим логорима носили Давидову звезду. Међутим, из личног искуства из концентрационог логора у Равенсбрику знам да Јевреји нису носили Давидову звезду већ жути троугао.

Џ. Р., Јужноафричка Република

„Пробудите се!“ одговара: У већини логора Јевреји очигледно нису носили Давиду звезду. Међутим, постоје докази да су је у неким логорима носили.

Малтретирање Нисам Јеховин сведок. Па ипак, серију чланака с темом „Малтретирање — како решити тај проблем?“ (22. август 2003) добила сам у прави час. Проблеми које мојој ћерки стварају вршњаци у школи постали су веома озбиљни. Као што сте предложили, разговарала сам с њом и успела донекле да јој помогнем. Хвала вам што бринете за људе.

Т. М., Украјина