Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Комуникација Једноставно сам морала да вам захвалим за серију чланака „Комуникација — неопходна за живот“ (22. септембар 2003). У њима је описано оно што се често може видети у стварству — створења која помажу једна другима. Чак и биљке шаљу сигнале како би упозориле једна другу на опасност од штеточина! Биће дивно када људи буду научили да на сличан начин брину једни за друге.

С. Ч., Сједињене Државе

Веома ми се свидело како сте описали комуникацију међу животињама. Не можемо а да не закључимо да постоји Бог који је извор свих тих дивних ствари.

Р. Ц., Немачка

Немам речи којима бих изразила радост коју сам осећала док сам читала ове чланке. Изузетна је част имати могућност комуникације с Богом!

Е. В., Јужноафричка Република

Пре него што сам јутрос почела да читам ове чланке, била сам потиштена. Међутим, орасположио ме је део у ком се описује комуникација међу инсектима. На посао сам отишла насмејана.

Л. Л., Француска

Тетовирање Пуно вам хвала за чланак „Млади питају... Да ли да се истетовирам?“ (22. септембар 2003). Стварно сам мислила да су тетоваже супер и пожелела сам да носим привремену тетоважу. Међутим, на мене је дубоко утицала мисао да као хришћани не желимо да правимо „чак ни привремене“ знакове на свом телу који би срамотили Бога. Када сам увидела да би то могло спотаћи друге и навести их да ме сматрају бунтовном, одустала сам од тетовирања.

А. К., Јапан

Заиста сам желела да се истетовирам. Међутим, овај чланак ми је помогао да увидим да бих касније могла зажалити. Такође је било речи и о здравственим ризицима, о којима нисам размишљала. Пуно вам хвала за тако уверљив чланак.

Д. Т., Француска

Пињата Са пажњом сам прочитао чланак „Пињата — древна традиција“ (22. септембар 2003). Ипак, занима ме неколико ствари. Повезаност с кривом религијом је добро поткрепљена. Међутим, изгледа да се у чланку наводи да је тај обичај прихватљив докле год то не узнемирава нечију савест. Како стоје ствари с рођенданима и празницима као што је Божић?

С. В., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Хришћани не учествују ни у каквим прославама или обичајима који укључују лажна религиозна веровања или поступке којима се крше библијска начела. Примера ради, нема сумње да Библија приказује рођендане у лошем светлу (Постање 40:20; Матеј 14:6-10). Међутим, ако је сасвим очигледно да неки обичај данас нема значење које је повезано с кривом религијом и ако се њиме не крше библијска начела, сваки хришћанин треба да донесе личну одлуку да ли ће га практиковати.

Искуство једног научника Пуно вам хвала за диван чланак „Наука је била моја религија“ (22. септембар 2003). Кенет Танака се није плашио да се суочи с чињеницама. Такође је понизно признао да оно у шта је годинама веровао није истина. Он има исправан став.

С. А., Русија

Патила сам од депресије и борила се са жељом да умрем. Онда сам у искуству Кенета Танаке прочитала следеће питање: „Ако би коначна судбина била непостојање, каква би уопште била сврха постојања?“ То ме је дирнуло. Осећала сам као да ми Бог каже: „Настави да живиш!“

Ч. И., Јапан