Пређи на садржај

Пређи на садржај

Радости и изазови адолесценције

Радости и изазови адолесценције

Радости и изазови адолесценције

АДОЛЕСЦЕНЦИЈА може бити дивно раздобље живота. Заиста, то могу потврдити многи млади. С друге стране, и много одраслих радо се сећа својих тинејџерских година.

У исто време, мора се признати да живимо у ’критичним временима с којима се тешко излази на крај‘ (2. Тимотеју 3:1). Због тога су млади данас изложени другачијем и већем притиску него претходне генерације. Можда је то разлог због ког Сабрина Солин Вајл, која уређује један часопис за тинејџере, описује адолесценцију као „ходање по ужету без заштитне мреже“. Заиста, током тог бурног периода могу се јавити посебно снажна осећања као што су непријатност, забринутост и збуњеност. „На прелазу из детињства у зрело доба“, пише ова уредница, „тинејџери се суочавају с најгорим карактеристикама и једног и другог доба.“

Ако си адолесцент, како можеш изаћи на крај са изазовима с којима се суочаваш? Ако сте родитељ адолесцента, шта вам може помоћи да се присетите бурних година своје младости и да тако боље разумете оно кроз шта ваш син или ћерка пролазе? Ова серија чланака намењена је и младима и одраслима. Позивамо вас да поближе осмотрите оно што је повезано са адолесценцијом. То ће младима помоћи да успешно преброде то доба.