Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Пољопривреда Пишем вам да бих изразила цењење за серију чланака под насловом „Пољопривреда — зашто је у кризи?“ (8. октобар 2003). Живим у пољопривредној области, где фармери продају земљу због лоших економских услова и других фактора. Понекад се питам да ли ће у будућности уопште бити обрадиве земље с обзиром да на њој, како се чини, из дана у дан ничу нова насеља. Теши ме сазнање да ће Јехова трајно отклонити кризу која је задесила пољопривреду.

В. А., Сједињене Државе

Мозаици Хвала вам за чланак „Мозаици — слике од камена“ (8. октобар 2003). У њему се налази фотографија мозаика из једног оближњег парка. Више од 10 година живим близу тог парка, и за све то време нисам видела мозаике. Зато сам отишла с намером да их видим и била сам импресионирана. Сада још више ценим њихову уметничку вредност.

Е. Д., Сједињене Државе

Одувек сам желела да сазнам више о мозаицима — нарочито након конгреса Јеховиних сведока одржаних у Русији 1993. У Санкт Петербургу и Москви имали смо прилику да се дивимо многим прелепим мозаицима. Захваљујем и уметницима који су годинама радили на њима, а и вама за тако информативан чланак.

Б. З., Немачка

Алтернативни начин живота Хвала вам за чланак „Алтернативни начин живота — да ли га Бог одобрава?“ (8. октобар 2003). Имам 17 година и одрастао сам у хришћанској породици. Међутим, када сам био врло млад у мени су почеле да се јављају хомосексуалне жеље. Тешко ми је да то разумем, али је утешно знати да Јехова разуме тешкоће с којима се борим. Свима који се суочавају с таквим осећањима поручујем: „Немојте се предати!“

Џ. М., Сједињене Државе

Читавог живота муче ме неприродни сексуални нагони. Ваш чланак описује моју ситуацију. То што сам као врло млада гледала порнографију и доживела сексуално злостављање разорно је утицало на мене. Хвала вам што сте ми помогли да разумем саму себе.

Џ. Б. М., Сједињене Државе

Што се тиче сексуалне оријентације, мудро је узети у обзир утицај гена, хормона, васпитања и многих других чинилаца. Чињеница је да они који се боре с хомосексуалним нагињањима могу добити подршку у хришћанској скупштини.

Д. Л., Британија

„Пробудите се!“ одговара: Ми саосећамо са свима који се боре са сексуалним нагонима. Као што је истакнуто у чланку, узроци тих проблема могу бити комплексни. Ипак, докле год нека особа не подстиче свесно неморална нагињања нити поступа у складу с њима, она је чиста у Јеховиним очима. Будите уверени да се Јехова Бог радује када се појединци напрежу како би остали морално чисти (Пословице 27:11).

Ветрењаче Уживао сам у чланку „Ветрењаче — подсетници на прошло доба“ (8. октобар 2003). Сазнао сам да је млевење жита само једна од многих намена ветрењача. Ја сам једноставан дечак који живи на селу и не могу потпуно да изразим захвалност за све информације које пружате.

С. А., Русија

Цењење за Пробудите се! Хвала вам за издање од 8. октобра 2003. То је било прво издање које сам прочитала од прве до последње стране. Захваљујући томе, увидела сам да треба да прочитам све што нам Јехова пружа. У сваком случају, била сам изненађена колико је Пробудите се! занимљив! Стварно је штета што до сада нисам читала све чланке из овог предивног часописа!

Р. К., Јапан