Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Отпорни микроби Веома ми се свиђа ваш часопис. Посебно ми се допала серија чланака „Отпорни микроби — глобална претња“ (22. октобар 2003). Волела бих да добијам свако издање и да проучавам Библију с Јеховиним сведоцима.

Ј. Г., Русија

У сенци родитеља Много вам хвала за чланак „Млади питају... Како да више не будем у сенци својих родитеља?“ (22. октобар 2003). Мој отац је старешина у једној скупштини Јеховиних сведока и зато су ме други одувек сматрали добрим примером. Али, ја сам желела да се разликујем и због тога сам заузела бунтован став. Захваљујући овом чланку, схватила сам да бих због таквог понашања касније зажалила. Сада увиђам да морам да пронађем своје место у скупштини и да се понашам природно.

Л. Д., Француска

Разумем како се осећају млади који су цитирани у том чланку. Некада сам био забринут јер сам мислио да скупштина много очекује од мене пошто су ми отац и стриц на добром гласу. Моје презиме је било попут етикете где год да сам ишао. Када не бих успео да удовољим очекивањима, осећао бих се безвредно. Али сада схватам да је најважније како Јехова гледа на нас.

С. С., Јапан

Божје име Својој деци сам 1983. купила књигу о Хавајима. У њој је поменута жена једног поглавице која је око 1800. године причала о свом Богу, Јехови. У време када сам купила ту књигу, Словачка је била социјалистичка земља и Божје име се веома ретко могло наћи у штампаном облику. Годинама смо се питали како је жена тог поглавице још тада знала Божје име. Зато смо се обрадовали када смо добили одговор читајући чланак „Јеховино име на Пацифику“ (22. октобар 2003).

Е. Г., Словачка

Мисионарска служба у Африци Уживала сам у читању животне приче Ернеста Пандачака „Темељ за смисаон живот“ (22. октобар 2003). Суочавам се с многим проблемима, који су повезани са подизањем сина без мужа и слабим здрављем. Али моји проблеми не могу се упоредити с проблемима које доживљавају нека наша браћа у Африци. Тај чланак ме је дирнуо и подстакао да размишљам о Исусовом обећању из Матеја 6:33 да ће се Јехова старати о онима који траже најпре Краљевство.

М. Ч., Русија

Поглед у свет Желим да вам захвалим за рубрику „Поглед у свет“. То је прво што прочитам када добијем нови часопис и увек једва чекам да видим илустрације. Оне ме подстичу да прочитам чланке који ми иначе не би привукли пажњу. Један пример за то је чланак „Бучне рибе“, у издању од 22. октобра 2003. Заиста је комичан!

Н. Н, Сједињене Државе

У рубрици „Поглед у свет“, у чланку „Заштита од комараца“ (8. август 2003), навели сте да се у једном извештају препоручује ’свакодневно узимање 300 милиграма витамина Б1‘. Свакодневно уношење толике количине штетно би деловало на организам.

Х. М., Јапан

„Пробудите се!“ одговара: Стручњаци имају различита мишљења у вези с тим која количина витамина Б1 (тиамина) има штетно дејство. Неки препоручују да се дневно узима само 1,1 милиграм. Међутим, у једном извештају Светске здравствене организације наводи се да, према неким испитивањима, „свакодневно узимање 500 милиграма овог витамина оралним путем током једног месеца није токсично“. У сваком случају, то ће сигурно бити предмет даљњих истраживања.