Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Нафта Желим да изразим захвалност за серију чланака „Нафта — да ли ће нестати?“, у издању од 8. новембра 2003. Први пут сам се сусрела с тако застрашујућим статистичким подацима о нафтним мрљама. С обзиром на то шта људи раде, није никакво чудо што је наша планета у тако лошем стању! Зато жељно ишчекујем време када ће Јехова једном заувек учинити крај загађењу и претворити земљу у рај!

Т. Т., Сједињене Државе

Чланци су написани на веома привлачан и непристран начин. Иако сам докторирао у области технологије, никада нисам чуо за неорганску теорију која објашњава порекло нафте. Углавном је позната органска теорија, по којој је нафта производ распадања органских материја.

Е. Б., Француска

Студирам на једном од техничких факултета и не могу да пронађем уџбенике са цртежима који приказују како машине функционишу. Зато сам био импресиониран цртежом који приказује процес производње нафте. Захваљујући њему чланак се лакше разуме.

М. И., Јапан

Требало је мало боље истражити информације које сте навели у вашој серији чланака. Нисте споменули да је прву комерцијалну нафтну бушотину у Северној Америци направио Џејмс Милер Вилијамс у Онтарију, у Канади — годину дана пре Едвина Дрејка у Титусвилу, у Пенсилванији, у Сједињеним Државама.

Г. Ј., Канада

„Пробудите се!“ одговара: О томе се води прилична расправа. Један геолог који је писао о историјату нафте рекао је за „Пробудите се!“ да је локација прве бушотине „обавијена мистеријом“. Из тог разлога, дело „The Canadian Encyclopedia“ износи следећи закључак: „Прва нафтна бушотина у Северној Америци приписује се и Вилијамсу и Дрејку.“

Географија Сви чланови наше породице воле чланке који се баве географијом. Зато смо одушевљени чланком „Моћни Амазон — извор живота за милионе људи“ (8. новембар 2003). Иако смо о Амазону учили у школи, нисмо знали да та река ’за само 30 секунди може подмирити дневне потребе човечанства за пијаћом водом‘! Срећни смо што нам такви чланци омогућавају да „посетимо“ далеке земље.

В. Г., Словачка

Хвала вам за леп чланак под насловом „Праг — посетите наш историјски драгуљ“ (8. новембар 2003). Било је задовољство читати о овом историјском граду — имала сам осећај да сам тамо! Хвала и за лепе слике.

Л. З., Русија

У школи смо добили задатак да опишемо неки град тако да то код других пробуди жељу да га посете. Мој рад се темељио на чланку о Прагу и добио сам најбољу оцену у разреду. Хвала вам!

О. К., Француска

Рођаци који нису у вери Хвала вам за чланак „Гледиште Библије: Када наши најмилији не деле наша уверења“ (8. новембар 2003). Као једина хришћанка у породици са шесторо деце, годинама се борим да у таквој ситуацији нађем равнотежу. Стихови у том чланку били су попут сунчевих зрака!

Р. Г., Сједињене Државе

Недавно сам почела да проучавам Библију. Иако не знам много, трудим се да оно што сам научила пренесем својим најближима, који нису у вери. Пошто имам само 16 година, моја породица ми не дозвољава да се крстим. Ипак, надам се да ћу једног дана успети да то учиним. Овај чланак ће ми помоћи да се исправно поставим према својој породици.

Ј. Г., Сједињене Државе