Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Животна средина Изузетно ми се допала серија чланака „Можемо ли сачувати нашу животну средину?“ (22. новембар 2003). Једва чекам време када ће Јехова очистити ову предивну планету и вратити је у првобитно стање. Растужим се када видим како човек уништава свој дом!

Д. Л., Британија

Имам 15 година. Раније нисам редовно читао Пробудите се! Али, након што сам прочитао ову серију чланака одлучио сам да га редовно читам! Из ових чланака сам научио много занимљивих ствари о нашој планети. Те информације сам употребио у школи и добио добру оцену.

С. В., Украјина

Мултипле-склероза Желим од срца да вам захвалим за чланак „Живети с мултипле-склерозом“ (22. новембар 2003). Пре скоро годину дана откривено је да патим од ове болести. Изгубила сам осећај у рукама и ногама, као и вид у левом оку. Раније сам често имала негативне мисли. Али као што сте препоручили у чланку, сада се трудим да задржим смисао за хумор и да будем усредсређена на позитивне ствари. Хвала за охрабрујућ чланак.

М. А., Јапан

Већ 14 година патим од ове болести. Међутим, она у Јапану није толико позната. Стога, када сам видела да је објављен чланак о њој , разговарала сам са супругом и с пријатељима из скупштине. Сада ти пријатељи показују више разумевања и помажу ми.

Н. С., Јапан

Овај чланак потпуно тачно описује ову болест, њено напредовање и последице! Добила сам одговоре на питања о којима сам размишљала годинама. Многи од мојих најближих пријатеља су ми рекли да нису ни претпостављали шта значи патити од мултипле-склерозе.

М. В., Немачка

Самохрана сам мајка троје деце. Овај чланак сам прочитала док сам лежала у болници након што ми се по четврти пут погоршало стање. Чланак ме је дубоко дирнуо. Ма колико то чудно звучало, ова неизлечива болест у великој мери је ојачала мој однос с Јеховом и моје поверење у њега.

М. Х., Немачка

Овај чланак ће помоћи свима нама који патимо од мултипле-склерозе. Иако сам сада везана за инвалидска колица, учествујем у пуновременом проповедничком делу тако што сведочим телефоном. Пошто сам парализована, једна хришћанска сестра је писала ово писмо уместо мене.

М. Г., Француска

Од мултипле-склерозе болујем око 21 годину. Служим као хришћански старешина, али браћа су ме љубазно растеретила обавеза како ми се стање не би погоршало. Заиста ће бити предивно живети када, према Исаији 33:24 (ДК), „нико од становника неће рећи: болестан сам“.

Е. К., Сједињене Државе

Катастрофа на Мисисипију На мене је снажан утисак оставио чланак „Кад је река потекла узводно“ (22. новембар 2003). Читајући га увидео сам колико је природа моћна и колико је човек немоћан у време катастрофе. Овај чланак ме је учврстио у решености да се поуздам у Библију.

М. Ј., Мауританија

Иако су се описани догађаји збили пре скоро 200 година, имао сам осећај да их је причао очевидац. Док сам читао чланак, осећао сам као да се налазим тамо, запањен пред воденом стихијом. С великим занимањем сам читао сваки одломак.

В. Р., Русија