Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Порези У последњих неколико седмица вршим истраживање о порезима. Једно од питања на која сам тражио одговор било је: Када су порези први пут уведени? Управо сам се тиме бавио када је моја супруга добила издање Пробудите се! од 8. децембра 2003, у ком је објављена серија чланака „Да ли су вам порези превисоки?“. Био сам изненађен када сам установио да се у њима разматрају иста питања којима сам се и ја бавио у оквиру свог истраживања.

С. Ј., Таџикистан

Трансфузија крви По занимању сам лекар, а уз то сам и пуновремени проповедник. Веома сам вам захвалан што сте објавили причу Јасушија Аизаве, под насловом „Прихватио сам Божје гледиште о крви“ (8. децембар 2003). Нас двојица имамо слично искуство јер сам и ја морао да научим како да медицину ставим на друго место у животу. Можда ћу се упознати с братом Аизавом у Божјем новом свету, у ком ћемо се и он и ја бавити нечим другим. Тада за лекаре неће бити посла!

А. С, Еквадор

У октобру 2002, установљено је да наша најмлађа ћерка има рак. Лечење, које се састојало од две операције, као и хемотерапије и зрачења, било је тешко. Током тог времена, максимално смо се трудили да се придржавамо библијске заповести о уздржавању од крви. То није било лако, јер се у Литванији крв даје скоро сваком детету које прима хемотерапију. Чланак „Прихватио сам Божје гледиште о крви“ ојачао нас је да се држимо Јеховиних мерила. Иначе, наша ћерка се сада боље осећа.

М. и С. Д., Литванија

Ривалство међу браћом и сестрама Желим да вам кажем велико хвала за чланак „Млади питају... Како да више не будем у сенци брата или сестре?“ (22. новембар 2003). Имам 16 година и имам утисак да се пажња увек поклања мојој старијој сестри. Наравно, знам да ме Јехова цени, али на неки начин још увек се осећам усамљено. Овај чланак је говорио о осећањима која ја имам. Толико је лепо срочен, да су ми се очи напуниле сузама док сам га читала. Хвала вам за практичне савете. Много су ми се допали.

М. О., Јапан

Понекад се осећам исто као и млади цитирани у чланку. Откад знам за себе, моју старију сестру сви сматрају добрим примером. Зато знам шта значи када вас стално упоређују с неким чланом породице. Савет да треба пронаћи и развијати своје јаче стране био је попут ’златних јабука у сребрним судовима‘ (Пословице 25:11ДК).

С. Т., Сједињене Државе

Имам старију сестру и млађег брата. Обоје су бољи од мене у већини ствари. Зато сам применила ваш савет и сада учим шпански и чешће идем у службу. Уживам у учењу тако да су други почели и мене да примећују.

Х. Б., Сједињене Државе

Судбина свемира? На основу онога што је речено у чланку под насловом „Наука је била моја религија“ (22. септембар 2003), стиче се утисак да Кенет Танака није свестан чињенице да међу научницима влада мишљење да ће свемир наставити вечно да се шири.

Р. Г., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Космолози нису сагласни у својим гледиштима. Неки, на пример, указују да ће се процес ширења с временом успорити, стати и променити смер тако да ће доћи до потпуног сажимања свемира. Изјава Кенета Танаке обухватила је обе хипотезе без намере да подупре иједну од њих. Том изјавом он је желео да нагласи своју потрагу за сврхом живота имајући у виду неспособност науке да пружи све одговоре.