Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Деца Чим сам добила Пробудите се! под насловом „Деца — шта родитељи треба да им пруже“ (22. децембар 2003), прочитала сам га с великим занимањем. Пошто имам петоро деце, чланци су ме заиста дирнули. Волела бих да их прочита свака мајка.

К. М., Француска

Чланци које сте објавили дошли су у право време. Наиме, кад смо мој муж и ја сазнали да ћемо имати бебу, изашао је чланак о трудноћи (8. јануар 2003). Као срећни родитељи тромесечног сина, сада смо добили и дивне савете о подизању детета. Ови чланци су веома корисни за младе мајке.

Д. К., Пољска

Животна прича Сваки чланак је леп, али посебно уживам док читам животне приче. Веома ми се допала прича Ајлин Брамбо под насловом „Одевање и дотеривање били су мој камен спотицања“ (22. децембар 2003). Имала је заиста јаку жељу да пронађе праву религију!

Л. М., Русија

Посебно ме је заинтересовала прича Ајлин Брамбо зато што у мом крају постоји веома велика заједница Амиша и Менонита. Некада сам мислила да нема сврхе разговарати с њима о Библији јер је изгледало да имају јака уверења. Из њеног искуства учим да свим врстама људи можемо помоћи да стекну тачно спознање о Богу ако смо искрено заинтересовани за њих.

М. Х., Сједињене Државе

И у мени се водила борба око тога да ли је „светски“ шминкати се и носити накит. Захваљујући нелицемерној љубави међу Јеховиним сведоцима и њиховом поштовању Светог писма, више не обраћам толику пажњу на спољашњост.

А. К., Сједињене Државе

Лечење биљем Свидео ми се чланак „Лечење биљем — да ли вам може помоћи?“ (22. децембар 2003). По професији сам медицинска сестра и у лечењу мојих зглобова користим природне лекове. У мом случају, они су јако ефикасни. Међутим, нисте споменули да неко лековито биље може проузроковати велико крварење приликом хируршких захвата. Зато је за Јеховине сведоке изузетно важно да пре операције престану с коришћењем таквог и сличног биља.

Џ. Х., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Ценимо овај важан подсетник. Важно је да пацијент пре операције каже свом лекару које све лекове узима, укључујући и лековито биље. То је посебно важно за оне који се држе библијске заповести да се ’уздржавају од крви‘ (Дела апостолска 15:29).

Јавно говорништво Заиста сам уживала у чланку „Млади питају... Како да будем вешт говорник?“ (22. децембар 2003). Десет година се бавим новинарством, али још увек осећам благу нервозу када треба нешто да кажем пред више људи. Обука коју сам примила током школовања и рада не може се упоредити са изврсном поуком у Теократској школи службе која се одржава у Дворани Краљевства Јеховиних сведока. Та поука ми је помогла не само да се побољшам у служби од врата до врата већ и да будем успешна у свом послу.

Л. Б., Сједињене Државе