Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Недостатак сна Хвала вам за серију чланака „Да ли патите од недостатка сна?“ (8. фебруар 2004). Као и увек, читаоци часописа Пробудите се! добили су обиље корисних информација и утеху. Патим од апнее спавања већ око две и по године. Од почетка сам осећала да нешто није у реду, али нисам знала шта. Након постављања дијагнозе, сазнала сам колико губитак сна може бити озбиљан! Овај часопис ће ми помоћи да своје стање објасним пријатељима.

В. М., Сједињене Државе

Радим с компјутерима и због превеликог обима посла немам добре навике спавања. Пре извесног времена, да бих испоштовао рок, неколико ноћи скоро уопште нисам спавао. Недуго затим, износио сам обавештење на састанку у Дворани Краљевства када сам доживео благу дезоријентацију. Рекао сам управо супротно од онога што је требало да кажем! Након што сам прочитао овај часопис и увидео каква штета може настати услед недостатка сна, заиста сам се уплашио. Јасно је да је време да преиспитам своје навике спавања.

Т. И., Јапан

Патим од синдрома немирних ногу, споменутог у једном од чланака. Иако сам већ предузела неке конкретне кораке у борби са овим обољењем, поверење полажем у библијско обећање из Исаије 33:24 (ДК) да ускоро „нико од становника неће рећи: болестан сам“.

Л. О. Г., Шпанија

Ваши чланци садрже неке погрешне информације што се тиче синдрома немирних ногу. Патим од тешког облика овог поремећаја. Узроци које сте навели нису тачни. То је нервно-мишићно обољење.

И. Џ., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: У чланку нису детаљно разматрани медицински узроци тог поремећаја. Уместо тога, споменуте су само неке ствари за које истраживачи сматрају да би могле бити повезане с тим. Ипак, као што смо назначили у фусноти, детаљније разматрање синдрома немирних ногу налази се у издању овог часописа од 22. новембра 2000. У том чланку је стајало: „Премда стручњаци признају да је [синдром немирних ногу] неуролошки поремећај, тешко је тачно одредити његов узрок.“

Мексичка ношња Са великим занимањем сам прочитао чланак „Ми ценимо своју ношњу“ (8. фебруар 2004). Веома ми се допало што сте споменули Чонтале из Оаксаке, иако их је мало у поређењу с другим етничким групама. Мој деда и прадеда били су Чонтали. Стекао сам утисак да су те информације изнете на достојанствен начин.

А. Л., Мексико

Чланци попут овог помажу нам да боље упознамо друге културе и расе. Молим вас наставите да објављујете такве изврсне информације, јер на тај начин можемо посетити људе и места иако можда нисмо у могућности да то лично учинимо.

М. Л. Е., Мексико

Дивље мачке Имам 13 година. Стварно волим да читам Пробудите се! Свидео ми се чланак „Кад мачке подивљају“ (8. фебруар 2004). Волим све животиње, а посебно мачке. Једва чекам следећи број!

Ж. Б., Русија

Киша Пуно вам хвала за чланак „Опет пада киша!“ (8. фебруар 2004). Годинама сам се питао како се милиони тона воде могу одржати у атмосфери. Захваљујући Пробудите се! коначно сам добио одговор на то питање.

Г. Д., Француска