Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Балони Уживао сам у чланку „Највећа парада балона на свету!“ (8. март 2004). Моја мама каже да би волела једном да лети у балону, а исто бих волео и ја. Нисам могао да верујем да је тамо било толико балона! Много су ми се свиделе слике. Имам осам година.

Џ. Л., Сједињене Државе

Задивљујућа биљка Никада нисам прочитала нешто тако занимљиво и необично као што је чланак „Задивљујућ пустињски борац“ (8. март 2004). Welwitschia је заиста задивљујућа биљка. Како ли само успева тако дуго да живи у суровим условима? Чланци попут овог помажу нам да још боље спознамо колика је мудрост нашег изузетног Створитеља, Јехове.

А. Ч., Русија

Одрасла сам у Анголи тако да сам много пута видела ову биљку. Сваки пут ме је та необична биљка одушевила. Али била су ми нејасна многа веровања у вези са њом. Сада, 27 година касније, добила сам жељена објашњења.

А. О., Швајцарска

Читам Пробудите се! више од 15 година. Пошто нисам у могућности да путујем, чланци попут овог пружају ми прилику да добро упознам Јеховино стварство. Да нема овог часописа, никада не бих сазнала за дуговечност биљке welwitschia!

Л. З., Француска

Ирски Барен Мој супруг и ја смо прошле године били у прилици да посетимо Ирску. Зато нам је чланак „Барен — очаравајући ирски крајолик“ (8. март 2004) био посебно занимљив. Већина туристичких приручника не пружа много информација о Барену. Енглески генерал-потпуковник Ладлоу једном га је назвао „дивљом земљом“, али његова лепота се огледа у брдовитости. Ипак, најлепше што смо видели била је група Јеховиних сведока у служби од куће до куће. Одушевили су се када смо се представили као њихови суверници. Ту смо склопили нека нова пријатељства и напустили смо Ирску поневши са собом успомене на Барен.

Б. И., Сједињене Државе

Крвне групе Хвала вам за чланак „Гледиште Библије: Да ли крвна група одређује вашу личност?“ (8. фебруар 2004). Имала сам неке дилеме у вези са овим питањем. У школи смо учили да крвна група не одређује личност. Такође, приметила сам да су у неким књигама такве ствари повезане са спиритизмом. С друге стране, познајем особе које често причају о крвним групама и на основу тога доносе закључке о другима. Баш када сам се питала шта је у свему томе истина, изашао је овај чланак тако да сам могла јасно да разумем библијско гледиште.

Р. К., Јапан

Чланак ми је био занимљив. Доста њих у мојој школи тврди да су особе са крвном групом А тачне и осећајне, а са групом Б нежне. Често сам се питала: ’Да ли то важи и за мене?‘ Али лакнуло ми је када сам сазнала да свака особа има свој карактер. Такође сам увидела да се можемо променити тако што се подлажемо утицају Божјег светог духа.

Н. И., Јапан

Водопади Желео бих да изразим цењење за предиван чланак „Упознајте величанствене водопаде“ (22. фебруар 2004). Замбија је богата језерима, рекама, шумама и планинама. А водопади су одушевљавајући. Чланак ме је подстакао да захвалим Јехови, нашем небеском Оцу, за све што је створио.

Џ. М., Замбија