Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Патња Пуно вам хвала за чланак „Млади питају... Зашто Бог допушта да патимо?“ (22. март 2004). Имам 14 година. Недавно су ми умрли деда и тетка, са којима сам била веома блиска. Знам да за њихову смрт није крив Бог већ Сатана, и да му је остало само мало времена. Овај чланак ме је заиста утешио. Молим вас наставите да пишете такве чланке. Још једном хвала од свег срца.

Б. Б., Сједињене Државе

Недавно ми је у аутомобилској несрећи погинула вереница. Била је то трагедија — за мене, за скупштину и посебно за њене родитеље. Захваљујем Јехови што ми помаже да савладам огромну тугу коју осећам. Хвала и вама за чланак „Зашто Бог допушта да патимо?“ Дошао је у право време.

И. Д., Немачка

Испрва нисам желела да читам овај чланак. Мислила сам да је суморан. Пре две године, мој старији брат је умро због болести и зато сам још увек потиштена. Али, чланак ме је подсетио да Јехова даје добре ствари. Осетила сам како ми емоционалне ране брзо зацељују и стекла сам храброст да наставим са животом у овом несигурном свету.

С. Х., Јапан

Шећер Више њих ми је рекло да чланак „Шећер неопходан за живот“ (22. март 2004) индиректно подстиче на употребу једног популарног производа који наводно лечи разна обољења, укључујући и рак. Није ми намера да упутим критику на рачун вашег чланка, већ на рачун људи који га користе за финансијску добит или да би промовисали своје идеје.

П. К., Аустралија

„Пробудите се!“ одговара: Чланак „Шећер неопходан за живот“ само је известио о проналасцима биолога у погледу тога колико је шећер важан за здравље. Ни на који начин није подстицао на употребу одређеног производа. Када наводи информације везане за медицину, „Пробудите се!“ не препоручује читаоцима ниједан одређени начин лечења. Сваки хришћанин треба да се увери да је начин лечења који прихвата разуман и да се не коси с библијским начелима.

Интолеранција лактозе Већ неколико година имам симптоме споменуте у чланку „Да ли знате шта је интолеранција лактозе?“ (22. март 2004). Стога сам урадила тест на водоник при издаху, који је показао да имам интолеранцију лактозе. Када сам показала чланак интернисти, рекао је да је веома квалитетно припремљен и подстакао ме је да вам захвалим што сте објавили тако добар чланак. Рекао је да се не сећа да је икада раније читао Пробудите се!

Е. С., Немачка

Опијање Хвала вам за чланак „Гледиште Библије: Да ли је опијање заиста неисправно?“ (8. март 2004). Увидео сам да је то што сам пио био узрок свађа између мене и моје супруге, као и да сам б‘ацио пуно пара на алкохол. Сада пијем много мање и ређе.

Џ. К., Танзанија

Укрштене речи Уживам у решавању укрштених речи у Пробудите се! Веома су поучне. У почетку сам често морао да користим Библију да бих нашао одговор. Сада је то ређе случај. То могу да захвалим програму личног библијског студија. А управо су ме укрштене речи подстакле да започнем с таквим програмом!

В. К., Пољска

„Пробудите се!“ одговара: Укрштене речи које излазе у „Пробудите се!“ на неким језицима замењене су библијским квизом „Да ли знате?“