Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Мојсије Управо сам прочитала серију чланака „Мојсије — историјска или митска личност?“ (8. април 2004). Морам признати да сам се изненадила када сам видела толико информација као одговор на тврдње изучавалаца да је Мојсије измишљена личност! Сигурна сам да ће искреним људима читање само дела ове серије ојачати веру у Јехову.

Ј. М., Русија

Време Много вам хвала за чланак „Будите тачни!“ (8. април 2004). Пошто имам одговорности у скупштини, бринем о породици као поглавар и запослен сам, морам добро да планирам своје време. Већ су ми користили предлози који су објављивани у претходним издањима овог часописа, али добро је поново прочитати чланак на ту тему. Посебно ми се допала следећа мисао: „Када нас је створио, наш Створитељ је желео да будемо свесни протока времена и да му придајемо важност.“ Та свесност нам заиста помаже да будемо уравнотежени. Молим вас, наставите да пишете практичне чланке као што је овај.

Џ. С., Сједињене Државе

Склона сам томе да одлажем ствари до последњег тренутка и, мада не касним, обично не устанем из кревета на време. Због журбе сам често доводила себе у опасност. Овај чланак ме је подстакао да када планирам своје време, узмем у обзир и чињеницу да се може десити нешто непредвиђено.

Ј. В., Јапан

Имам 18 година. Пошто сам у пуновременој служби и идем у школу, имам много обавеза. Потребно ми је време за службу проповедања, као и за домаће задатке и лични студиј. Овај чланак ми је помогао да боље планирам своје време, како не бих каснила на хришћанске састанке, у школу и на друга места. Желим да увек будем тачна. Много вам хвала!

Џ. Х., Сједињене Државе

Стално сам каснио на састанке. Молио сам се у вези с тим и срећан сам што је Јехова одговорио на моје молитве. Применио сам предлоге из чланка и установио да су заиста делотворни. Сада стижем на време. Схватио сам да је тачност знак љубави.

Џ. Е., Нигерија

Лоше навике Морала сам да вам пишем и изразим захвалност за чланак „Гледиште Библије: Да ли је могуће савладати лоше навике?“ (8. април 2004). Већ неко време покушавам да решим проблем с прекомерном тежином. Успевала сам да смршам, али бих се поново угојила. Иако се чланак не бави конкретно овим проблемом, у њему се налазе корисне информације. Помогао ми је да преиспитам своје навике и да увидим како су оне допринеле томе да имам вишак килограма. Хвала вам за то што нас подсећате да је Јехова свестан проблема с којима се свако од нас бори и да брине.

М. С., Сједињене Државе

Приобалне дине Много вам хвала за чланак „Чудесне приобалне дине“ (22. март 2004). Оно што сам прочитао у њему дубоко је утицало на мене, пошто сам много пута био у Словињском националном парку и дивио се његовој лепоти. Јехова заслужује хвалу јер нам је подарио таква задивљујућа чуда природе. Чланак ме је посебно обрадовао због тога што је моја мајка рођена у граду који је само неколико километара удаљен од парка.

И. Л., Немачка

Овај чланак ми је помогао да увидим колико чезнем за Божјим новим светом. У мислима могу отићи у Словињски национални парк и пронаћи, како је речено у чланку, „природну терапију за своје напете нерве“. Под владавином Божјег Краљевства, цела планета ће имати тако благотворан утицај на нас! Много вам хвала за одличан чланак!

Ј. Г., Пољска