Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Нада Желимо у ових неколико речи од срца да вам захвалимо за чланке „Нада — где је можемо пронаћи?“ (22. април 2004). Читали смо их заједно и када смо стигли до краја, само што нам сузе нису потекле. Много су нам се свиделе слике цвета уз сваки чланак.

Х. и Л. Х., Сједињене Државе

Мајка ми је умрла недељу дана пре него што сам добила овај часопис. Веома су ме утешиле речи: „Мртви се налазе на најсигурнијем могућем месту, попут детета које је заштићено у материци мајке.“ Мада још увек тугујем због мајчине смрти, срећна сам јер знам да је сигурна у Јеховином сећању.

В. Л., Сједињене Државе

Пробудите се! читам скоро 50 година и увек ме је одушевљавало то што теме које сте толико пута обрадили сваки пут сагледате из неког другог угла. Изнели сте веома корисне информације о песимизму.

Т. Х., Сједињене Државе

Патим од неизлечиве болести. Трудим се да останем позитивна, али данас сам се пробудила сва очајна. Зато сам неколико пута прочитала ове чланке. У њима се осећа дубоко разумевање. Веома су ме утешили.

Б. Џ., Британија

Мој супруг болује од рака. Била сам под великим стресом док сам одгајала нашу децу. Такође, изгубила сам посао. Али, мисли из оквира „Разлози за наду“ улиле су ми снагу. Желим да покажем овај чланак што је могуће већем броју људи.

Ј. Н., Јапан

Када ми се догоди нешто лоше, склона сам томе да паничим. Ови чланци су одговор на моје молитве! Кораци за савладавање песимизма толико су конкретни да када ми се такве мисли јаве, могу да применим те кораке један по један. Часопис држим поред кревета и читам га сваки дан.

С. Т., Јапан

Дотеривање перја У мом крају често се могу видети птице како чисте и дотерују перје. Када сам прочитао чланак „Само због лепог изгледа?“ (22. април 2004), разумео сам колико користи птице имају од тога. Желим да вам захвалим за поучне информације о Божјим јединственим створењима.

Ф. К., Нигерија

Заиста уживам у читању чланака о биљкама, животињама и птицама. Из овог сам сазнала да је за птице чистоћа питање живота и смрти. Никада раније ми то није пало на памет.

К. Г., Русија

Клубови Хвала вам за чланак „Млади питају... Да ли су клубови места за хришћане?“ (22. април 2004). Слажем се да нису. Жао ми је само што нисам раније упознала Јехову, у време када сам ишла на таква места.

Л., Индонезија

Морам признати да сам одлазила на места на која није требало да идем. То сам чинила јер волим да играм и зато сам увек тражила неки изговор. Сутрадан би ме пекла савест. Није ствар у томе да сам ја радила нешто лоше, већ што су то чинили сви други! Овај чланак је показао какви су стварно клубови, то јест да су многи опасни и пуни неморала.

Д. К., Аустралија