Пређи на садржај

Пређи на садржај

Прочитала је у Пробудите се!

Прочитала је у Пробудите се!

Прочитала је у Пробудите се!

ПЕРЛА је осмогодишња девојчица која живи у мексичкој држави Веракруз и иде у други разред основне школе. Једном приликом је њена учитељица питала да ли неко зна колико је дугачак кит. Нико се није јављао. Онда је Перла дигла руку и рекла: „Сиви кит може бити 14 метара дуг и 16 тона тежак.“

Изненађена, учитељица је питала: „Где си то прочитала?“

„У часопису Пробудите се!“, одговорила је девојчица. „Ако желите, могу да вам покажем.“ Перла има обичај да носи нова издања Пробудите се! у школској торби како би могла да их да другима. Случајно је имала код себе издање од 8. октобра 2003. у којем се налази чланак „Незабораван сусрет са сивим китовима“.

Учитељица је радо узела часопис и не само да га је прочитала, него је желела и да га задржи. И други ученици су желели да добију тај часопис, тако да је Перла касније поделила девет примерака тог издања. Учитељица ју је пуно похвалила и она сада двапут месечно добија од Перле нови број Пробудите се!

Недуго затим, Перла је присуствовала обласном конгресу Јеховиних сведока. Пре него што је кренула, учитељица је рекла да би волела да јој нешто донесе са конгреса. Перла јој је донела књигу Учи од Великог Учитеља, која је објављена тог лета.

Касније је учитељица рекла неким ученицима: „Перла је добар пример, не само зато што је добар ученик, већ и зато што је занимају неке друге корисне информације које чак дели са нама.“