Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Дете изобличеног лица Мајлинино искуство је дубоко утицало на мене („Мајлинино ново лице“, 22. мај 2004). Охрабрила сам се читајући о томе како се ова 11-годишња девојчица бори са овим ужасним хендикепом и упркос томе разговара с другима о својој нади темељеној на Библији.

М. Б., Италија

Веома ме је охрабрио позитиван став Мајлин и њене породице. Данас медији стављају превелики нагласак на лични изглед. То може да обесхрабри човека. Желела бих да Мајлин зна да је за мене њена права лепота очигледна. Гајим наду да ћу имати прилику да се радујем с њом када јој Јехова у новом свету буде дао ново лице. Ојачала ме је њена вера.

М. С., Сједињене Државе

Ускоро ћу ићи на операцију приликом које ће ми бити одстрањена дојка. Када болест остави последице на изглед, потребно је пуно снаге и храбрости да човек не падне у очај. Ојачали су ме Мајлинина храброст и оптимизам. Мајлин, желим ти све најбоље! За мене, ти си већ сада лепа!

Г. Р., Француска

Рођен сам с једним физичким деформитетом познатим као зечја усна. У школи сам често примећивао зачуђене погледе друге деце. Неки су ме чак пљували. Верујем да сам захваљујући томе што ме је мајка поучавала Библији успео да будем одважан и да стекнем самопоуздање. Чак и сада када имам 31 годину тешко ми је због мог изгледа. Зато ме је Мајлинино искуство дубоко дирнуло. Знам да уз Јеховину помоћ можемо савладати сваки проблем с којим се суочимо.

Т. С., Јапан

Мајлинино искуство ме је уверило да срећу и задовољство не доноси физички изглед, већ чињеница да служимо Богу и да га волимо. Мајлинин пример је прави подстрек за мене.

А. Т., Филипини

Грубо понашање током забављања Хвала вам за чланак „Млади питају... Зашто је мој дечко тако груб према мени?“ (22. мај 2004). Била сам у вези с једним младићем који се грубо опходио према мени. Када би дошло до неких несугласица, он би увек мене кривио за то. Одрасла сам у породици где су насиље и погрдан говор били уобичајени, тако да је његово понашање за мене било нешто сасвим нормално. Срећна сам што више нисам у вези с њим; показао је да не би био добар брачни друг.

Анонимна читатељка, Белизе

Чланак ми је помогао да изразим своја осећања. Пре брака, а и током брака, прошла сам кроз ситуације које сте описали. Психичко насиље које сам доживела разорило је моје самопоштовање. Надам се да ће ови чланци многе подстаћи да док се још увек забављају испитају каква је њихова веза. Како је мудро добро се упознати пре брака и тако избећи проблеме.

М. М., Немачка

Семе које путује Хвала вам за чланак „Семе које плови океанима“ (22. мај 2004). Пре неколико година, нашла сам једно такво семе на плажи у близини моје куће, али уопште нисам знала шта је то. Када сам прочитала овај чланак, била сам веома изненађена сазнавши да је то било семе које је можда путовало чак из централне или западне Африке! Хвала вам много што објављујете тако занимљиве чланке.

М. К., Јапан