Пређи на садржај

Пређи на садржај

’Часопис иза кога стоји Бог‘

’Часопис иза кога стоји Бог‘

’Часопис иза кога стоји Бог‘

ЈЕДАН човек из Нигерије који проучава Библију с Јеховиним сведоцима присуствовао је једном семинару који је организовао Савез за заштиту жена и деце. Понео је и два издања часописа Пробудите се!

Првог дана семинара, тај човек је приметио да предавач користи мисли из једног од часописа које је он имао код себе, тачније из серије уводних чланака под насловом „Живот је вредан живљења“ (22. октобар 2001). Зато је одмах извадио свој примерак и тако пратио излагање.

На крају дана, адвокат који је требало да наредног дана одржи предавање видео је код овог човека други примерак часописа Пробудите се!, са серијом уводних чланака на тему „Како помоћи женама које туку мужеви“. Адвокат га је замолио да му позајми часопис. Те ноћи је одложио стари концепт предавања и припремио нови на темељу чланака из Пробудите се!. Сутрадан, током адвокатовог излагања, једна жена која је седела у истом реду у ком и студент Библије извадила је свој примерак часописа Пробудите се! и из њега почела да прати излагање.

Захваљујући томе што је прочитао ове чланке из часописа Пробудите се!, студент Библије је могао да учествује у дискусијама које су се водиле током семинара. ’Никада нисам сумњао‘, каже он, ’да Бог стоји иза овог часописа‘.

Да ли бисте волели да редовно добијате ове часописе на кућну адресу? Слободно се обратите неком Јеховином сведоку и он ће се побринути за то.