Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Усамљеност Када сам прочитала чланке с темом „Сами али не и усамљени“ (8. јун 2004), одлучила сам да вам пишем. Испрва ме тема није посебно привукла. Али када сам почела да читам, схватила сам да сам прилично затворена особа. Предлози које сте пружили били су управо оно што ми је требало.

Е. В., Сједињене Државе

Болујем од епилепсије и депресије, тако да већи део дана преспавам под дејством лекова. Зато се често осећам усамљено и тужно. Ови чланци су ми помогли да увидим да чак и када се осећамо усамљено, ми нисмо напуштени!

Џ. К., Сједињене Државе

Имам 14 година. Једно време сам желео да се уклопим у друштво из разреда. Мислио сам да су ми они пријатељи. Међутим, када су схватили да сам другачији зато што сам хришћанин, видео сам да ће ме одбацити ако се не променим и постанем као они. Сада знам да се прави пријатељи, како стари тако и млади, могу пронаћи у хришћанској скупштини.

Н. К., Шпанија

Ови чланци су ми помогли да увидим зашто сам се тако лоше осећала када је мој супруг одлазио на пословна путовања а ја остајала сама. Веома ми је помогао ваш савет да треба задржати на уму да се многи суочавају са усамљеношћу и да треба разговарати с неким зрелим пријатељем.

Ј. Х., Чешка

Ускоро ћу се преселити у подручје где постоји већа потреба за јеванђелизаторима. Мојој мајци је драго због тога, али понекад се осећа усамљено. Баш када сам се питала шта бих могла да предузмем, изашли су ови чланци. Сада планирам да будем у контакту с мајком и да јој причам о лепим искуствима из службе.

Н. К., Јапан

Лондонска кула Чланак „Лондонска кула — споменик бурне прошлости“ (8. јун 2004), стигао је у право време. Наставница и неки из мог одељења управо су се вратили са екскурзије из Лондона. Захваљујући овом чланку, могла сам у мислима да путујем у Лондон — и то бесплатно!

П. Л., Немачка

Забринутост Због велике забринутости, однедавно патим од хроничне исцрпљености. Осећала сам се још горе зато што сам мислила да је недостатак вере узрок таквог мог стања. Била сам веома захвална када сам прочитала чланак „Гледиште Библије: Да ли је забринутост показатељ недостатка вере?“ (8. јун 2004). Јехова ме увек храбри када сам забринута.

Ј. И., Јапан

Демографија У чланку „Демографија, Библија и будућност“ (8. мај 2004), навели сте да су Израелци у Египту провели 215 година. Али, у Изласку 12:40, 41 стоји да су они тамо боравили 430 година.

Р. К., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: У Изласку 12:40 (NW) стоји: „Израелови синови, који су боравили у Египту, у туђој земљи су боравили четиристо и тридесет година.“ Запазите да се тај боравак не односи само на време које су Јевреји провели у Египту, већ да очигледно обухвата период који је почео када је Аврахам дошао у хананску земљу. Апостол Павле је показао да је тај период од 430 година почео када је савез са Аврахамом ступио на снагу (Галатима 3:16, 17). То се догодило када је Аврахам ушао у Ханан 1943. пре н. е. Библијска хронологија указује да је то било 215 година пре него што су се Јевреји доселили у Египат. Дакле, Јевреји су заправо „боравили у Египту“ 215 година. (Видите одредницу „Chronology“, у првом тому енциклопедије „Insight on the Scriptures“, коју су издали Јеховини сведоци.)