Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Наука и Бог Са усхићењем сам прочитала чланке с темом „Може ли вам наука помоћи да развијете веру у Бога?“ (22. јун 2004). Примерак тог часописа послала сам најмлађем полубрату, који је нуклеарни физичар. Потпуно је тачно да у научним круговима влада притисак да се буде атеиста. Сматрам да је атеизам постао религија у научном свету због тога што религиозни догматичари очигледно погрешно тумаче Библију. Пуно вам хвала што сте се дотакли тога.

Е. Б., Сједињене Државе

Ови чланци представљају још један у низу драгуља. Изврсне слике су нам још боље приближиле четири фундаменталне физичке силе које чине да живот на Земљи буде могућ. А и ваша питања упућена религионистима открила су њихове недостатке у погледу принципијелности и скромности. Примите моју захвалност за целу ову серију чланака.

Ф. В., Сједињене Државе

Конкорд Имам 16 година. Желим да вам захвалим за чланак „Конкордов лет у историју ваздухопловства“ (22. јун 2004). Овај авион ме одушевљава још од малих ногу. Невероватно је шта све човек може да направи захваљујући интелигенцији и мудрости коју му је Бог дао.

Т. Д. К., Француска

Имао сам прилику да летим Конкордом. Посебно сам уживао посматрајући како се на западу Сунце „пење“, након што смо полетели из вечерње таме Лондона и слетели само три сата касније у блиставу поподневну светлост Њујорка!

Р. М., Сједињене Државе

Груб дечко Хвала вам за чланак „Млади питају... Шта да учиним ако ме дечко малтретира?“ (22. јун 2004). Имала сам везу у којој сам била и физички и емоционално угрожена. Пошто сам се плашила мог дечка, оклевала сам да окончам ту ужасну везу. На срећу, ипак сам успела уз помоћ својих родитеља, хришћанских старешина и Јехове Бога. Овај чланак ће користити онима којима је помоћ заиста потребна.

Џ. А., Сједињене Државе

Надам се да ће овај чланак многе спречити да ступе у брак с особом која их малтретира. Вербално, емоционално или физичко малтретирање треба у старту прекинути! Ја сам то схватила на тежак начин.

Т. Џ., Канада

Шеф који се поправио Пет година сам радила за благог, саосећајног човека. Затим је компанија продата и дошао је нови шеф. Постала сам његова „боксерска врећа“. Свакодневно сам подносила понижавања, увреде и лажи. Била сам веома утучена и под великим стресом. Онда је стигло издање од 8. маја 2004, с темом „Малтретирање на послу — шта можете учинити?“ Оставила сам часопис на свом радном столу како би шеф могао да га види и уколико жели прочита. Прочитао га је. Од тада се много променио. Више ме не узнемирава. Чак ми говори да све боље обављам посао. Какво олакшање!

К. Д. А., Обала слоноваче

Усамљеност Уводни чланци „Сами али не и усамљени“ (8. јун 2004) заиста су феноменални. Посебно су ми се свидели предлози из оквира на 7. страни „Како можете савладати усамљеност“. Доста њих сам применила и сигурна сам да ће они и другима бити извор великог охрабрења.

Е. М., Сједињене Државе