Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Адолесценција Хвала вам за чланке с темом „Суочити се са изазовима адолесценције“ (8. јул 2004). Недавно сам ушла у овај период свог живота и сусрела се с проблемима због којих сам се осећала лоше. Захваљујући овим чланцима, добила сам потребан савет који ће ми помоћи да се сећам свог Великог Створитеља. Надам се да ћу кроз период адолесценције проћи без боли коју са собом носи препуштање утицају овог света.

Р. Р., Албанија

Када сам била мала, имала сам пуно другова међу вршњацима. Али кад смо одрасли, престали смо да разговарамо. Након састанака, седела бих у колима и ни са ким се не бих дружила. Лакнуло ми је када сам прочитала да је у периоду адолесценције сасвим нормално да проживљавамо најразличитија осећања и да је један од најбољих начина да изађемо на крај са усамљеношћу да се приближимо другима — чак и онима који нису наши вршњаци. Тог дана сам на састанку разговарала с другима, не гледајући на њихове године, и због тога сам била радосна.

М. К., Јапан

Имам 15 година. Ове информације су баш оно што ми је требало. Изјаве младих који су цитирани помогле су ми да разумем да нисам једина која се суочава с мучним осећањима и да се она могу савладати. То ме је ојачало и охрабрило!

Л. Р., Украјина

Хвала вам за ове чланке. Утешно је сазнати да је могуће успешно пребродити тај буран период. Надам се да ће ови чланци помоћи и другим младима да успешно прођу кроз тај период њиховог живота и да задрже равнотежу.

Р. В., Италија

Ови чланци садрже управо оно што сам тражила. Доживљавам емоционалне успоне и падове, и понекад се осећам веома несигурно и усамљено. Одувек сам мислила да сам сама крива што се тако осећам. Али задњи уводни чланак је навео: „Јехова Бог жели да будеш срећан у правом смислу те речи. То укључује далеко више од веселог израза лица што може бити само маска иза које се крије јад у души.“ Сузе су ми потекле када сам прочитала ове речи. У чланку је објашњено и то да с временом таква узнемиравајућа осећања могу проћи. То ме је заиста утешило! Добила сам нову снагу. Пуно вам хвала!

Х. Т., Јапан

Чим смо у Дворани Краљевства добили овај часопис, почела сам да га прелиставам. Код куће нисам могла да престанем да га читам. Када сам га прочитала, била сам веома разочарана јер нисам желела да стигнем до краја! Наставите да пишете тако добре чланке!

К. К., Сједињене Држава

Клавијатуре Имам 12 година. Хвала вам за чланак „Свет музике у врховима прстију“ (8. јул 2004). Купио сам књигу о музичким инструментима која говори и о инструментима с клавијатурама. Неки детаљи о клавијатури су објашњени, али не тако добро као у Пробудите се! Дуго сам тражио управо такве информације! Умеће да свирамо на неком музичком инструменту заиста је предиван дар од нашег Створитеља!

Д. Г., Немачка

Малтретирање Недавно сам од једне Јеховине сведокиње добила часопис с темом „Малтретирање на послу — шта можете учинити?“ (8. мај 2004). Један мој познаник је дао отказ на послу управо због тог проблема. У Немачкој то значи да наредна три месеца не би добијао месечну накнаду из буџетских средстава. Потрудила сам се да помогнем том младићу колико год сам могла. Али првенствено захваљујући вашем часопису, који сам уз писмо послала у његову фирму, младић је добио накнаду након три дана!

Р. С., Немачка