Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Превара Немам речи којима бих изразио захвалност за серију чланака „Заштитите се од преваре“ (22. јул 2004). Имам малу фирму коју водим у свом дому и десило ми се да будем преварен. Баш као што сте описали, осећао сам стид, кривицу и било ми је веома непријатно због тога што сам био тако несмотрен. Након што сам прочитао чланке, применио сам предлоге који су наведени у њима. Признао сам своју грешку, молио се Јехови и разговарао с једним старешином који је уједно и мој пријатељ. Захваљујући овим чланцима, успео сам да се ослободим негативних осећања. То је прави благослов!

Т. Г., Сједињене Државе

Предбрачни секс Чланак „Млади питају... Шта има лоше у предбрачном сексу?“ (22. јул 2004) ојачао ме је у духовном погледу. И ја сам размишљала на сличан начин као млади који су цитирани у њему. На мене су посебно утицале речи из Псалма 84:12, где се каже да онима који ходе у чистоти Јехова не ускраћује ниједно добро.

Т. У., Немачка

Као млада особа, искрено се трудим да останем чиста у Јеховиним очима, али то није увек лако. Овај чланак је ојачао моју одлучност и подсетио ме на то да нисам једина која се бори с притисцима Сатаниног света. Заиста је охрабрујуће знати да је Јехови веома стало до младих.

Ф. Б., Боцвана

Изглед Желим да вам захвалим за чланак „Кад изглед постане опсесија“ (22. јул 2004). Имам 21 годину и заиста ми је било непријатно због тога што сам крупнија од других. Сада желим да развијам особине које ће допринети лепоти моје личности. Овај чланак као да је написан за мене!

Н. У., Јапан

Нажалост, у данашње време преовладава мишљење да треба имати савршено тело. Иако водим праву борбу како тај став не би утицао на мене, често сам обесхрабрена због тога што не успевам да победим у њој. Упркос томе, и даље ћу се трудити да задржим исправно гледиште. Овај чланак ми је много помогао!

Д. П., Немачка

Пост-полио синдром (ППС) Хвала вам за искуство Џека Мејнсма под насловом „Једном заражен, двапут болестан“ (22. јул 2004). Већ 23 године болујем од полиартритиса, и имам симптоме сличне онима који су споменути у чланку. Желим да захвалим брату Мејнсми за информације о корисним помагалима и о ономе што се може учинити како би оболели мишићи били мање оптерећени.

У. К., Аустрија

Са две и по године оболео сам од дечје парализе, а када сам имао 25 година установљено је да имам ППС. Пошто тај синдром лекарима није био познат, било је веома тешко успоставити праву дијагнозу. Пре него што је објављен овај чланак, нисам имао прилику да прочитам тако детаљне информације о томе.

Ж. Е., Француска

Моја мајка је оболела од дечје парализе када је имала шест година. Тачан опис те болести помогао ми је да разумем њено стање.

Т. В., Италија

Имала сам дечју парализу са 18 месеци, али у мом случају то није било тако озбиљно као код брата Мејнсме. Међутим, стално осећам малаксалост јер су ми мишићи слаби. Захваљујући овом чланку сазнала сам шта треба да учиним како бих сачувала енергију. Највише ми је користило то што сам се уверила да Јехова види са чим се суочавамо и што брине за нас!

Л. Џ., Сједињене Државе