Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Учење По занимању сам просветни радник. Управо сам прочитала уводне чланке „Млади и стари — ви можете уживати у учењу“ (8. август 2004). Често се запитам како успевате да пишете тако сажете, јасне и практичне чланке. Заиста се дивим одушевљењу с којим подстичете људе свих старосних доба да уче.

Ф. С., Италија

У средњој школи сам постала толико незадовољна наставним програмом да су ми родитељи дозволили да се ванредно школујем. Сада имам 20 година и срећна сам јер поново уживам у учењу. Ови чланци су подсетник да сви људи могу заволети учење без обзира на околности у којима се налазе.

Н. Г., Сједињене Државе

Имам извесне потешкоће с најстаријим сином, који има седам година. Изгледа да једноставно не воли да чита књиге, да ради домаће задатке и да буде пажљив на хришћанским састанцима. Трудићу се да применим савете из ових чланака.

М. О., Јапан

Један од предлога у чланцима био је да се након учења направи кратак преглед, пошто се често дешава да ствари које смо тек научили брзо заборавимо. Моја жена и ја учимо хинди језик како бисмо могли да проповедамо Индијцима. Установио сам да је корисно написати нове речи на парчету папира. Касније, кад год имам прилику, подсетим се тих речи. То ми помаже да добро упамтим оно што сам управо научио.

Е. Т., Сједињене Државе

Имам 56 година. У нашој скупштини је основана група на знаковном језику. Иако имам извесна ограничења, придружила сам се групи јер сам желела да помогнем. Баш када сам почела да се питам да ли ћу успети да научим знаковни језик, изашао је овај часопис. Охрабриле су ме информације из поднаслова „Никада нисмо престари за учење“, као и из закључног чланка. Поново сам решена да чиним оно што могу и да наставим са учењем знаковног језика.

Р. Н., Јапан

Ексклузивни часописи Желим да вам кажем колико ме је чланак „Ексклузивни часописи — ’погледај и купи!‘“ (8. август 2004) подстакао на размишљање. Раније нисам схватала како ти часописи могу да утичу на некога. Свидела ми се мисао да „имагинарна присност“ може навести људе да жале због смрти особе коју никада нису ни срели. Једном се то и мени десило! Пошто се моја ћерка сада занима за извесне часописе, заједно ћемо размотрити овај чланак.

С. М., Сједињене Државе

Изглед Желим да вам захвалим за чланак „Кад изглед постане опсесија“ (22. јул 2004). Као да је писан управо за мене. Имам 19 година, и нажалост већ дуго патим од поремећаја у исхрани. Није лако излечити се од те болести. Хвала вам за чланке који обрађују теме попут ове. Они ми омогућавају да озбиљно размислим о свему и надам се да ће ми помоћи да решим свој проблем.

Г. Л., Италија

Укрштене речи Хвала вам за лепе укрштене речи. Оне ми помажу да боље упознам Јехову Бога и Библију. Имам девет година.

И. К., Немачка

„Пробудите се!“ одговара: На неким језицима уместо укрштених речи излази библијски квиз „Да ли знате?“.