Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Очеви Управо сам прочитао серију чланака под насловом „Шта значи бити добар отац?“ (22. август 2004). Трудим се да ускладим своје обавезе на послу како бих имао више времена за породицу и скупштинске одговорности. С обзиром на нашу финансијску ситуацију, понекад помислим да би требало да радим дуже како бих зарадио више новца. Али ови чланци су ме уверили да је време које проводим с породицом много драгоценије од новца. Охрабрила су ме искуства успешних очева.

К. С., Јапан

Моја сестра и ја смо вам заиста захвалне за ове чланке. Ми врло ретко имамо прилику да разговарамо с нашим оцем. Наравно, ми га волимо и мада нам он то не говори, верујемо да и он воли нас. Након што смо прочитале ове чланке осетиле смо да постоји неко ко нас разуме. Много вам хвала!

В. Д., Италија

Слава Чланак „Нешто боље од славе“ (22. август 2004) био је одговор на моје молитве. Уверио ме је у то да сам мудро поступила када сам одлучила да поново започнем пуновремену службу. Чарлс је рекао да његов отац у почетку није одобравао његов избор. Али колико је благослова Чарлс касније имао! Надам се да ће се моја мајка једног дана сложити с мојом одлуком да појачано служим Јехови. Хвала вам што нас путем оваквих чланака упознајете с верним Јеховиним слугама.

Ј. П., Украјина

Као млада особа, понекад приметим да ме привлачи свет и оно што он нуди. У ствари, захваљујући занимању које сам изабрала, могла бих постати славна. Након што сам прочитала овај чланак, увидела сам да ми при избору животног позива служба Јехови није била главни мотив. Дирнуло ме је искуство брата Чарлса Синатка јер је он окусио славу, али је ипак изабрао да служи Јехови. Овај чланак ми је показао да не постоји ништа боље од пуновремене службе Јехови.

Р. К., Канада

То што је брат Синатко одбацио уносну певачку каријеру да би пуновремено служио Јехови оставило је на мене снажан утисак. Мој супруг и ја смо радосни што служимо као пионири. Желимо да следимо пример брата Синатка тако што ћемо се поуздати у Јехову и увек на прво место стављати Божје Краљевство. Хвала вам што сте објавили ово охрабрујуће искуство!

А. С., Јапан

Предбрачни секс Желим да вам захвалим за чланак „Млади питају... Предбрачни секс — како се одупрети?“ (22. август 2004). Као наставница, сматрам да су ови чланци веома занимљиви. Током једног разговора са ученицима, издвојила сам неке корисне мисли како бих им пружила подстрек да остану чисти и честити у очима Јехове Бога, као и да остваре добар успех у школи и избегну проблеме до којих може довести предбрачни секс. Многи ученици су се заинтересовали и желели су да сазнају више о Библији! Неки од мојих колега су ме позвали да одржим час у њиховим одељењима. Осим тога, сваке седмице са својим одељењем разматрам различите теме из књиге Млади питају.

Б. К., Мозамбик

Имам 25 година и увек сам се трудио да останем честит у моралном погледу. Сада сам одлучнији него икада да склопим частан брак. Само тако наставите.

Ф. К., Уганда