Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Предрасуде Хвала вам за чланке с темом „Да ли ће предрасуде икада нестати?“ (8. септембар 2004). Док сам их читала, схватила сам да и ја имам неке предрасуде. То је помало иронично зато што сам често кивна на особе које их имају. Уверена сам да ће ми овај часопис помоћи.

М. У., Сједињене Државе

Иако живим далеко од домовине, не осећам да сам на мети предрасуда. Али ови чланци су ми помогли да саосећам са онима који то јесу. Захвални смо Јехови што ће ускоро решити овај проблем!

Т. Г., Норвешка

Желела бих да вас похвалим што настојите да скренете пажњу људи на проблем предрасуда. Међутим, сматрам да сте на 8. и 9. страни и ви подлегли дискриминацији. Тамо сте описали два Јеврејина пролазника који нису желели да помогну повређеном човеку. Зашто сте изабрали баш Јевреје?

Х. Х., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Причу о милосрдном Самарићанину испричао је Исус, који је био Јеврејин. У његово време, многи Јевреји су гајили предрасуде према Самарићанима. Тиме што је показао да особа из друге нације може бити ближњи Јеврејину, Исус је својим слушаоцима пружио веома важну поуку.

Ментални поремећаји Хвала вам за чланак „Кад неко кога волите пати од менталног поремећаја“ (8. септембар 2004). Моја мајка годинама пати од менталног поремећаја. Сада разумем да је требало да је подстакнем да се обрати за помоћ и да то ни у ком случају није срамота.

М. П., Украјина

Имам само 16 година, али већ годинама патим од депресије. Пуно вам хвала за тако корисне савете који ће ме водити у тешким тренуцима. Сигурна сам да ће и другима бити од велике помоћи.

К. Ј., Немачка

Наставите да пишете такве чланке! Они нам помажу да увидимо потребу да будемо стрпљивији и љубазнији, и да тражимо помоћ која нам је потребна. Како само чезнемо за Божјим новим светом када нас више неће мучити ова тешка болест!

К. Ф., Сједињене Државе

Млади Имам 15 година. И ја често разговарам са професорима и друговима из разреда о својој вери. У чланку „Млади који одважно говоре о својој вери“ (8. септембар 2004) каже се да сведочење у школи служи као заштита, и заиста је тако. Наставите да пишете такве изврсне чланке!

Р. Б., Немачка

Рај Уживала сам читајући чланак „Рајски кутак“ (8. септембар 2004). За половину животиња које су тамо споменуте никада нисам чула! Од сада ћу се трудити да прочитам свако издање Пробудите се!

В. К., Француска

Пуно вам хвала за овај чланак. Ретко одлазим из села у ком живим, али захваљујући Пробудите се! могу редовно да „путујем“. Лепота Јеховиног стварства увек нас одушевљава и открива нам његову велику љубав.

Д. Х., Сједињене Државе

Нешто боље Дубоко ме је дирнула животна прича Чарлса Синатка „Нешто боље од славе“ (22. август 2004). Брат Синатко се одрекао каријере, славе и богатства да би служио Јехови. Он и његова супруга били су задовољни скромним животним условима које су имали. Њихова јака вера ми је натерала сузе на очи и оснажила ми поверење у Јехову. То ме је подстакло да се ревно залажем у служби. Хвала вам за ову охрабрујућу животну причу.

И. Б., Пољска