Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Неплодност Иако не знам много о медицини, с великим занимањем сам прочитала серију чланака „Неплодност — методе лечења, спорна питања“ (22. септембар 2004). Лепо је запазити чињеницу да Јехова изузетно цени људски живот. Објективно разматрање питања која су повезана с лечењем неплодности помаже нам да имамо још више поверења у њега. Многи људи на подручју наше скупштине радо су узели овај часопис.

В. П., Русија

Убрзо након венчања супруг и ја пожелели смо да имамо децу, али наша жеља се није остварила. Прошле су године и ми се сада суочавамо с недоумицама о којима је било речи у овим чланцима. Стварно је охрабрујуће знати да Јехова пружа духовну храну у право време. Још увек нам је веома тешко због тога што не можемо да постанемо родитељи. Али оно што сам сазнала на основу истраживања и из овог чланка помогло ми је да црпим утеху из сазнања да се и други парови суочавају са истим проблемом. Веома смо срећни због тога што можемо да се посветимо пуновременом служењу Јехови.

Т. О., Сједињене Државе

Витилиго Много вам хвала за чланак „Шта је витилиго?“ (22. септембар 2004). Већ пет година патим од те болести. Захваљујући информацијама које сте објавили, сада то лакше подносим. Срећна сам што припадам хришћанској организацији која дубоко брине за сваког од нас!

К. Х., Немачка

Живети с витилигом је, најблаже речено, прави изазов у менталном и емоционалном погледу. Јехова нас поучава да показујемо више разумевања једни за друге. Радујем се времену када ће моја кожа поново бити здрава као некада.

Б. В., Сједињене Државе

Болујем од витилига последњих 25 година. Са̂мо сазнање да и други у емоционалном погледу пате као и ја пружа ми велику утеху. Будући да многи људи имају погрешну представу о овој болести, овај чланак им може помоћи да боље разумеју о чему се ради. Много вам хвала што сте писали о томе!

К. С., Јапан

Имам витилиго скоро 30 година. У детињству су ми се вршњаци често ругали због мог изгледа. С временом сам научила да живим са том болешћу. Попут Сибонгиле, одлучна сам да храбрим друге преносећи им библијско обећање да ће Јехова ускоро отклонити све здравствене проблеме и емоционалну тескобу која проузрокује толико боли.

Ј. М., Чешка

Моја 19-годишња ћерка болује од те болести. Нико не зна колико суза је пролила и колико пута се молила Јехови у вези с тим. Она воли Јехову и недавно је постала пуновремени јеванђелизатор. Хвала вам што објављујете овакве чланке јер нам они помажу да осетимо колико Јехова брине за нас.

С. С., Јапан

Служим као пуновремени јеванђелизатор. Немам речи којима бих описала како се осећам када ме људи зачуђено гледају или оклевају да ми пруже руку или да ме загрле због тога што моја кожа није свуда исте боје. Чланак који сте објавили садржи тачне информације и написан је с љубављу. Само то што га имам пружа ми велику утеху. Хвала вам што сте помогли другима да увиде да ова болест није заразна и што сте нама који болујемо од ње показали да Јехова брине за нас.

К. С., Сједињене Државе