Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Трудноћа тинејџерки Дирнули су ме чланци с темом „Трудноћа тинејџерки — трагедија данашњице“ (8. октобар 2004). Имала сам 16 година када сам остала у другом стању. Захвална сам што сте нагласили колико је важно подржати мајку и то да Јехова брине за бебу, јер она није ништа скривила. Хвала вам за тако утешне чланке.

М. Р., Сједињене Државе

Уручила сам Пробудите се! главној бабици у оближњем породилишту. Приметила је да сада има пуно девојака које постају мајке са 14-15 година, што је овде раније било незамисливо. Рекла је да би јој добро дошло још 20 примерака тог издања како би их поделила неким девојкама и њиховим родитељима.

И. Р., Бенин

Месец дана пре него што ћу напунити 17 година, открила сам да сам у другом стању. Саопштити то мојим родитељима било је нешто најтеже и најболније што сам икада морала да урадим. Надам се да су млади прочитали ове чланке и да су их озбиљно схватили. Никада нисам помислила да би се то мени могло десити!

Д. К., Сједињене Државе

Постала сам мајка са 17 година. Под притиском сам ступила у брак који се брзо окончао разводом. Тешко ми је када помислим на то да сам због непромишљеног упуштања у сексуалне односе изгубила прилику да много тога урадим. Увек настојим да саветујем младе да не направе такву озбиљну грешку. Примите моју искрену захвалност за ове чланке!

Н. К., Хондурас

„Јехова, пронашао си ме!“ Имам 15 година. Уживала сам у чланку „Јехова, пронашао си ме!“ (8. октобар 2004). Нелино искуство ми је помогло да потпуније разумем речи из Јакова 4:8: „Приближите се Богу, и он ће се приближити вама.“ Хвала вам за овај чланак који ми је ојачао веру!

К. П., Сједињене Државе

Искуство Нели Ленц даје нам засигурање да је Јехова брижан Бог и да ће нам омогућити да га пронађемо ако га непрестано тражимо.

М. К., Јапан

Утешно је када путем чланака као што је овај добијемо засигурање да су Јехови све његове овце толико драгоцене да их подржава и не заборавља где год да се налазе.

Џ. Г., Канада

Сузе су ми наврле на очи док сам читала овај чланак. Моји родитељи нису Јеховини сведоци и задавали су ми пуно проблема. Срећна сам што је Нели остала непоколебљива у својој одлуци да служи Јехови.

К. Л., Јамајка

Имам 12 година. Веома је охрабрујуће знати да нам, ма колико проблема имали код куће, Јехова увек помаже да истрајемо.

Џ. В., Сједињене Државе

Лепо је што је Нели поделила своје искуство са нама. То ће помоћи деци која се налазе у сличној ситуацији. Такође, важно је и да одрасли у скупштини не превиде такву децу, јер њима треба поклонити посебну пажњу.

М. К., Данска

Никада ме неко искуство није толико дирнуло. Знам шта значи заузети став за истину као млада особа. Четири године сам била једина у свом дому која је служила Јехови. Била сам дубоко дирнута док сам читала како је Јехова бринуо о Нели. Хвала вам за охрабрујуће искуство. Хвала ти, Нели!

Г. В., Немачка