Пређи на садржај

Пређи на садржај

Преживели захваљујући упозорењу из Пробудите се!

Преживели захваљујући упозорењу из Пробудите се!

Преживели захваљујући упозорењу из Пробудите се!

РЕДОВНИ читаоци часописа Пробудите се! цене корисне информације које он садржи. Али, за један брачни пар из Немачке који је прошлог децембра био на годишњем одмору у Као Лаку, на Тајланду, чланак под насловом „Таласи убице — митови и чињенице“, из Пробудите се! од 8. фебруара 2001, био је од непроцењиве вредности.

Немачке новине Frankenpost (Selber Tagblatt), објавиле су причу о искуству овог брачног пара: „’Били смо на пливању‘, прича Росвита Гезел. Након тога, она и њен супруг су отишли у хотел да се пресвуку. Рајнер Гезел описује сабласан призор који су затекли нешто касније: ’Када смо се после десет минута вратили на плажу, мора више није било.‘ Све до гребена који је удаљен око седам километара од обале, видело се само голо морско дно. ’Море је повукло све купаче који су се затекли у води.‘ Гезелови су преживели захваљујући једном чланку из часописа Пробудите се!“. У том чланку се објашњава да појави цунамија често претходи необично повлачење мора.

„Када су у даљини угледали џиновски талас, њих двоје су се окренули и почели да трче. Рајнер Гезел се присећа да је водени зид био висок око 12 до 15 метара. Најтеже му пада када се сети осталих туриста који су запањено гледали у море. ’Једноставно су стајали на плажи као укопани. Повикао сам да треба да беже како би се спасли, али нико није реаговао‘. Тешко да је ико од њих преживео.“

У поменутом новинском извештају за брачни пар Гезел је речено: „Пошто су Јеховини сведоци, док су били на годишњем одмору, ишли су на састанке у најближу скупштину која је од Као Лака удаљена 140 километара. Када су њихови суверници чули за катастрофу, читава скупштина се запутила у Као Лак с намером да их пронађе.“

Овај брачни пар који се безбедно вратио у Немачку, веома је захвалан за драгоцене информације из Пробудите се! Осим тога, веома су захвални Тајланђанима који су им помогли, а посебно својој духовној браћи која су показала праву хришћанску љубав!