Пређи на садржај

Пређи на садржај

Један старији чланак дирнуо је срца

Један старији чланак дирнуо је срца

Један старији чланак дирнуо је срца

У ЈЕДНОЈ школи у Сувалкима, на североистоку Пољске, професорка је рекла разреду да се припреми за дискусију о абортусу. Шеснаестогодишња Јустина је нашла неке информације у публикацијама Јеховиних сведока. На дан дискусије, професорка је дала прилику ученицима да кажу своје мишљење.

Јустина каже: „Пришла сам професорки и показала јој чланак ’Дневник нерођеног детета‘, из Пробудите се! од 22. маја 1980. (енгл.).“ Рекла јој је: „Молим вас, запазите да је чланак написан из угла детета, то јест фетуса, над којим је извршен абортус. Веома је занимљив.“ Професорка је почела да га чита наглас. У учионици је владао тајац; сви су пажљиво слушали.

Професорка није стигла ни до половине када је замолила једну ученицу да настави да чита уместо ње јер она више није могла. Села је и почела да плаче. Након читања, уследила је занимљива дискусија, и неки ученици су затражили копију чланка. „Разред је променио став према литератури коју издају Јеховини сведоци“, каже Јустина. „Раније су имали негативно мишљење, али сада више није тако. Један младић је чак почео редовно да чита Пробудите се!“

Баш као што је Јустина добро искористила чланак који је пронашла у Пробудите се! старом преко 20 година, и ви можете наћи мудрост у старијим издањима овог часописа (Јов 28:18). Када дођете на неки састанак Јеховиних сведока, можете прегледати увезана годишта Пробудите се! у библиотеци Дворане Краљевства. Уживаћете док будете читали корисне чланке који не губе вредност с проласком времена. Текуће бројеве часописа Пробудите се! можете лично добити од Јеховиних сведока у вашем крају.

[Слика на 31. страни]

Јустина из школских дана