Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Деца Недавно сам прочитала серију чланака „Рано детињство — Каква је улога родитеља?“ (22. октобар 2004). Толико су ме одушевили да сам одлучила да вам пишем. Моја ћерка ће ускоро напунити пет година. Раније сам мислила да треба да испланирам сваки делић њеног времена. Међутим, у часопису је речено да неки педагози сматрају да је безбрижна игра у ствари неопходна, јер подстиче креативност и утиче на друштвени, ментални и емоционални развој детета. Много вам хвала! Молим вас да и убудуће објављујете чланке са сличним темама!

И. К., Русија

Док сам читала ове чланке, сузе су ми наврле на очи. У мислима сам се вратила у време пре 29 година, када сам била веома млада мајка и нисам познавала Јехову. Направила сам много грешака. Али моје сузе туге претвориле су се у сузе радоснице. Моја ћерка је пре недељу дана родила своје прво дете. Веома сам захвална Јехови што моје унуче има родитеље који воле Јехову и који ће примењивати савете из оваквих чланака.

Е. Х., Сједињене Државе

Млади питају Много вам хвала за чланак „Млади питају... Како да му кажем шта осећам према њему?“ (22. октобар 2004). Недавно је девојка с којом сам се забављао прекинула нашу везу. Пошто ми је још увек веома драга, гајио сам наду да ће се предомислити. Али, након што сам прочитао овај чланак, увидео сам да је то само сан и први пут сам осетио да се могу суочити с реалношћу. Хвала вам за практичне савете. То је још једна потврда како нам библијска начела могу помоћи.

Ј. К., Јапан

Иако тренутно не планирам забављање и брак, овај чланак ми је користио јер ми помаже да будем опрезан. Тачно је да смо ми млади посебно изложени Сатаниним нападима, али је тачно и то да нам Јехова помаже. Објављујте и даље овакве чланке!

К. Д., Румунија

Овај чланак ми је помогао да будем реалан. Након што сам га прочитао, одлучио сам да сачекам да прође извесно време пре него што откријем своја осећања. Изнад свега, подстакао ме је да се више трудим у скупштини, како бих био на бољем гласу и имао бољи однос с Јеховом, јер ћу тако изградити привлачне особине. Хвала вам што сте на овако леп начин показали бригу за нас младе!

Д. К., Холандија

Недавно сам с једном другарицом разговарао о младићу који јој се допада. Желела је да је посаветујем како да поступи. Покушали смо да нађемо одговор на темељу библијских начела. Можете да замислите како смо само били изненађени када смо сутрадан добили овај часопис! Много вам хвала што објављујете овакве чланке!

Џ. С., Ирска

Имам 14 година. Љубав и забављање су честа тема разговора у мом разреду. Из овог чланка сам сазнала много тога што ће ми користити у будућности, када будем размишљала о браку. Такође сам увидела да Јехова заиста брине за нас и даје нам добре савете. Желим да се према супротном полу опходим мудро — на начин који Бог одобрава. Молим вас да и даље објављујете овако лепе чланке.

К. И., Јапан