Пређи на садржај

Пређи на садржај

Савесно поступање доноси славу Богу

Савесно поступање доноси славу Богу

Савесно поступање доноси славу Богу

ОД ДОПИСНИКА ПРОБУДИТЕ СЕ! ИЗ УКРАЈИНЕ

ВРАЋАЈУЋИ се са хришћанског састанка, породица Чибисов, Јеховини сведоци из Украјине, нашла је ташну у којој су се налазиле неке вредне ствари, међу којима су биле возачка дозвола, кредитне картице и новац у вредности од око 350 евра. Од пет чланова њихове породице, само је отац запослен, а његова месечна плата износи око 50 евра. Зато би им пронађени новац и те како добродошао. Шта су они урадили?

Мајка прича: „Када смо погледали возачку дозволу, наше девојчице су одмах почеле да причају о томе како ћемо вратити ташну жени која ју је изгубила. Мом мужу и мени било је драго што су наша деца показала да имају добро изграђену савест. Сутрадан сам телефонирала тој жени. Плачући од среће, Оља је дошла и испричала нам да она и њен муж поседују неколико малих радњи у нашем граду. У ташни је била месечна плата за њихове раднике. Осим тога, у њој се налазио и један веома важан документ за њихово књиговодство.

„Оља нас је питала где смо нашли ташну. Рекли смо јој, и такође објаснили да смо туда пролазили враћајући се с нашег хришћанског састанка. Када смо јој понудили нешто од библијске литературе, с поштовањем ју је прихватила.

„Неколико недеља касније, једна суверница из наше скупштине испричала нам је како јој је једном приликом, док је пролазницима на улици нудила библијску литературу, једна жена објаснила да раније није хтела да разговара с Јеховиним сведоцима. Али сада не само да је прихватила разговор, већ је и узела литературу. Рекла је да је променила став јер су Сведоци вратили ташну њеној ћерки.“

[Слика на 31. страни]

Породица Чибисов