Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Млади питају Хвала вам за предиван чланак „Млади питају... Како да се изборим са неуспехом?“ (22. новембар 2004). Попут Ане, осећала сам да сам изневерила Бога и да ми он не може опростити. Али као што је објашњено у чланку, Јехова је опростио Давиду и био је уз њега упркос његовим слабостима. Дивно је знати да ће нам, чак и ако паднемо, Јехова помоћи да поново устанемо!

Ђ. К., Италија

Највише ми је помогао стих из Галатима 6:4. Увидела сам да увек поредим себе с најбољим ученицима из разреда. Овај чланак ми је помогао да схватим да на тај начин шкодим себи.

С. С., Француска

Терористички напад Заиста ме је дирнуо чланак „Борба с траумом услед терористичког напада“ (8. новембар 2004). Искуства су била заиста охрабрујућа. Увидела сам колико нам велику снагу може пружити размишљање о стиховима и сигурна нада у Рај. Важно је да у срце урежемо што је могуће више стихова.

И. А., Јапан

Заиста ме је задивило што су, упркос повредама, браћа мислила на библијске цитате и на наду коју нам даје Јехова. Волела бих једном да посетим Шпанију и кажем тој браћи колико су ме охрабрили.

Л. Г., Сједињене Државе

Родитељи Хвала вам на саветима из чланака с темом „Шта значи бити добар отац?“ (22. август 2004). Сада знамо како да усмеравамо срце свог детета на духовне ствари како бисмо Јеховина начела усадили у њега од најранијег детињства. Овакви чланци као да су писани за нас. Увек у право време задовоље наше духовне потребе.

К. и М. П., Пољска

Трудноћа тинејџерки Хвала вам за серију чланака с темом „Трудноћа тинејџерки — трагедија данашњице“ (8. октобар 2004). Пре него што сам их прочитала до краја, потекле су ми сузе. Чланци су тачно описали кроз шта пролази моја сестра. Захвална сам Јехови за ове правовремене чланке који ће ми помоћи да боље разумем како се моја сестра осећа.

М. С., Индонезија

На слици на 10. страни тачно се може осетити срдачност и саосећање које показују старешине. Ова фотографија заиста преноси Јеховину ненадмашну љубав и милосрђе! Хвала вам што нас поучавате како да опонашамо нашег Бога у опхођењу са онима који су починили озбиљан грех али се кају.

Т. К., Украјина

Сведочење у школи Заиста ме је задивио чланак „Млади који одважно говоре о својој вери“ (8. септембар 2004). Искуства Холи, Џесике и Мелисе помогла су ми да школским друговима и наставницима почнем да говорим о својој вери. Неко време сам оклевао да им сведочим. Али сада ћу разговарати са свима у школи.

Г. О., Нигерија

Витилиго Чланак који ме је недавно дирнуо има наслов „Шта је витилиго?“ (22. септембар 2004). Витилиго имам од девете године. Сада сам у својим тридесетим. Након бројних безуспешних третмана, прихватила сам чињеницу да морам чекати на Божји нови свет да бих била излечена. Па ипак, мој живот је пун задовољства! Упркос овом кожном обољењу, могуће је имати испуњен и срећан живот!

М. С., Мозамбик