Пређи на садржај

Пређи на садржај

Давање изврсног сведочанства у школи

Давање изврсног сведочанства у школи

Давање изврсног сведочанства у школи

Од дописника Пробудите се! из Мексика

НА ПОЧЕТКУ нове школске године, 17-годишњи Данијел је одлучио да свом новом одељењу каже да је Јеховин сведок. Указала му се прилика када им је професор енглеског дао задатак да интервјуишу неког странца чији је матерњи језик енглески. Требало је отићи на места у граду Мексику где има доста туриста, обавити интервју и донети снимак на час.

Данијел је одлучио да оде у представништво Јеховиних сведока у Мексику и интервјуише једног мисионара. Направио је и видео-снимак на енглеском о кратком обиласку целог комплекса. Осим тога, припремио је презентацију разних брошура објављених у Мексику на језицима староседелаца, као и Куле стражаре и Пробудите се! на разним другим језицима. Данијел је затим питао професора енглеског да ли може све то да покаже пред одељењем.

Његови школски другови и професор били су задивљени делом које Јеховини сведоци обављају у Мексику. Посебан утисак на њих је оставило то што се Сведоци труде да стигну до мексичких староседелаца.

Након 25-минутне презентације, за коју је добио чисту петицу, Данијел је свима понудио Кулу стражару и Пробудите се!, као и књигу Млади питају — практични одговори на њихова питања. Многи су узели литературу и то је водило до даљњих разговора на темељу Библије. Данијел каже: „Захвалан сам Јехови што сам школским задатком могао да прославим његово име.“