Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Пријатељи Откако сам пре скоро четири године остала без мајке, стекла сам добре пријатеље који су ми веома драги и блиски. Серија чланака „Како стећи праве пријатеље“ (8. децембар 2004) подстакла ме је на размишљање о томе колико сам срећна што имам такве пријатеље!

О. Б., Сједињене Државе

Имам 11 година и нисам баш била вешта у склапању пријатељстава. Након што сам прочитала ове чланке, ствари су кренуле набоље. Дала сам овај часопис једној школској другарици која је имала обичај да говори лоше о другима. Прочитала је чланке и труди се да се промени.

Ј. К., Пољска

Ови чланци су за мене били потврда да прво ја морам бити пријатељ ако желим да имам пријатеље — да морам да се посветим другима, у складу с подстицајем који се налази у Делима апостолским 20:35. Дали сте нам веома драгоцене савете.

А. К., Пољска

Увек ми је било тешко да нађем пријатеље, чак и унутар хришћанске скупштине. Сада увиђам да треба да будем отворена, да преузмем иницијативу и да не очекујем савршенство од других. Јехова нам заиста даје одговоре у право време!

Л. З., Русија

Пошто имам неколико озбиљних здравствених проблема, није ми лако да се дружим са другима. Одлучила сам да применим оно што сам сазнала из ових чланака. Много ми је значио савет који каже да треба отворити своје срце и постепено откривати своје мисли и осећања.

Н. М., Јапан

Током паузе за ужину разговарала сам о овим чланцима са својим школским друговима. Ово издање им је помогло да боље упознају Божју Реч. Молим вас да и даље објављујете чланке који истичу практичну вредност Библије.

М. Н., Јапан

Много ме је занимао одговор на питање из оквира „Могу ли мушкарац и жена да буду ’само пријатељи‘?“ Тако једноставно и јасно објашњење нисам прочитала ни у једном другом часопису или књизи.

Р. К., Немачка

Чланци које објављујете су увек велика помоћ. Они јачају нашу жељу да чинимо више за Јехову и да стекнемо његово пријатељство. Много вам хвала за охрабрење!

Р. В. Х., Немачка

Ови чланци су управо оно што ми је било потребно. Имам 15 година и тешко склапам пријатељства. Верујем да ће ми савети које сте дали користити при склапању нових и неговању старих пријатељстава. Замислите само, овај часопис је стигао баш кад сам се молила за помоћ да будем отворенија према другима!

Б. Е., Француска

Нажалост, недавно су ме неки пријатељи изневерили. Осећала сам се усамљено и много сам патила. Охрабрило ме је сазнање да нас Јехова неће напустити. Било је лепо читати и применити практичне савете о томе како стећи праве пријатеље.

Ч. К., Италија

Жеља ми је да моја ћерка постане духовно зрела особа. Овај часопис је указао на то да нам пријатељи могу бити сви, без обзира на животно доба. Сигурна сам да ће јој ови чланци помоћи, као што су и мени.

А. Л., Сједињене Државе

Свесна сам тога да морам показати да ми је стало до других и променити се како бих постала прави пријатељ. Уверена сам да ће ми Јехова помоћи у томе.

М. Ј., Канада