Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Лепота Имам 11 година. Много су ми се допали уводни чланци с темом „Каква лепота заиста вреди?“ (22. децембар 2004). Понекад се превише бринем због свог изгледа. Ови чланци су ми помогли да увидим да је оно што други запажају у ствари то какав је човек изнутра.

Е. Л., Сједињене Државе

Нисам потпуно задовољна својим изгледом. Али надам се да је моја унутрашња лепота прихватљива Јехови и да је он задовољан мноме и мојим начином живота. Овакви чланци су веома занимљиви, али нас такође и јачају.

М. Г., Немачка

Млади питају Хвала вам за чланак „Млади питају... Шта ако ме одбије?“ (22. децембар 2004). Као и девојкама цитираним у њему, и мени се допао један хришћанин, али љубав ми није била узвраћена. Била сам скрхана. Овај чланак ме је подстакао да се молим Јехови да ми помогне да останем заокупљена духовним стварима. Желим да преболим ударац неузвраћене љубави.

И. Ј., Јапан

Не може се речима описати како сам се осећала када сам прочитала овај чланак. Стигао је у прави час и описао је тачно како сам се осећала! Није било лако прихватити чињеницу да те је неко одбио, али чланак ми је помогао да оставим то иза себе.

М. П., Италија

Иако је можда неке предлоге тешко применити, мислим да ми је овај чланак помогао да поново станем на ноге. Надам се да ће помоћи још многима да опет постану свесни тога колико вреде у Јеховиним очима и да почну поново да живе!

Џ. А., Сједињене Државе

Овај чланак ми је дао снагу да ме не савлада разочарање. Иако ме још увек боли то што сам одбијена, чланак ми је помогао да ублажим тугу. Утешно је знати да Јехова брине за свакога од нас.

М. Л., Сједињене Државе

Истог дана када је стигло ово издање Пробудите се!, добила сам и писмо у ком ме је један хришћанин љубазно али јасно одбио. Данима нисам могла да једем и спавам, али овај чланак ми је помогао да будем реална и да задржим самопоштовање.

М. И., Јапан

Након што сам доста дуго патила због неузвраћене љубави, увидела сам да је најбоље да прихватим истину. Сада видим да нисам једина која је патила због тога што је одбијена. Пуно вам хвала.

Л. А. К., Бразил

Била сам разочарана и повређена када ме је одбио младић који ми се допадао. Након читања чланка заплакала сам јер ми је преко њега Јехова помогао. Сада знам да је Он желео да ме поштеди много боли. Још више сам Га заволела.

Д. О., Аустрија

Мисао из чланка „Млади питају“ да је Јехова усадио у људе потребу за љубављу и да он зна како ми можемо контролисати своја осећања била је нова и утешна за мене. Желим да постанем особа која је, као што је истакнуто у уводним чланцима тог издања, лепа у Јеховиним очима, дакле лепа изнутра.

Х. В., Јапан