Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Лекари Недавно сам прочитала чланке с темом „Зашто лекари заслужују разумевање?“ (22. јануар 2005). Хвала вам што сте тако јасно описали осећања лекара. Ја сам медицинска сестра и пуно пута сам била сведок недостатка разумевања између медицинског особља и пацијената. Надам се да ће ови чланци помоћи многима да боље разумеју медицинско особље и да цене њихов рад.

Л. К., Русија

Један лекар ми је рекао да му се веома допао часопис. Рекао је да је тема добро истражена и да се у потпуности слаже са свим што је прочитао. Хвала вам за те изврсне чланке.

Х. Ц., Немачка

Када сам лежао у болници, био сам концентрисан само на себе. Али овај часопис ми је помогао да разумем стрес с којим се суочавају лекари. Убудуће, кад будем на лечењу, на своју болест нећу гледати само из свог угла, већ ћу следити савете из оквира „Сарађујте са својим лекаром“. Желим да постанем обзирнији пацијент.

Џ. М., Јапан

Хришћански сам старешина и лекар. Посебно сам емоционално исцрпљен, пошто свакодневно имам контакт с великим бројем пацијената. То што сам Јеховин сведок помаже ми да задржим уравнотеженост на послу. Желим да будем ефикасан како бих имао довољно времена за супругу и децу, као и за хришћанске активности. Пробудите се! ми помаже да будем уравнотежен и да останем усредсређен на оно што је заиста важно.

П. Р., Сједињене Државе

Нимало ми се не свиђа изјава да „у жељи да стекну богатство, неки адвокати подносе тужбе због безначајних ствари“. Адвокати обично не добијају ништа без судске пресуде или нагодбе. Да би добили случај, морају доказати да је прекршен закон о здравственој нези. С тужбама због несавесног поступања лекара сусрећем се преко 30 година, и могу вам рећи да одбијем на стотине случајева пре него што прихватим неки.

Џ. М., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Изјавом да „неки адвокати подносе тужбе због безначајних ствари“, нисмо желели да кажемо колико је то уобичајено. Желели смо истаћи да је велики број судских спорова због несавесног поступања разлог велике забринутости многих лекара. Наравно, понекад се на суду појаве случајеви темељени на неоснованим оптужбама. Па ипак, запажање нашег читаоца је сасвим на месту. Правни систем има ограничења која онемогућавају подношење тужби због безначајних ствари, што се иначе сматра неетичким поступањем.

Млади питају Имам 11 година. Много ми се допао чланак „Млади питају... Како да поступим када ми се други повере?“ (22. јануар 2005). Са мном у школу иде једна девојчица која има тежак живот. Све ми је испричала о томе. Да ствари буду горе, прошле недеље јој је умро деда. У чланку сам нашла доста мисли које ће ми помоћи да је утешим. Пуно ме теши то што знам да Јехова потпуно разуме кроз шта све млади пролазе.

Е. Х., Сједињене Државе

Имам 14 година. Многи вршњаци ми се обраћају за савет. Дешава се да су њихови проблеми такви да им ја не могу помоћи. Зато им љубазно објасним зашто им не могу помоћи, а понекад им кажем шта Библија говори о томе. Сада ми постављају питања о мојој религији. Одлучила сам да то искористим за говор који треба да одржим пред разредом. Изабрала сам тему „Ко су Јеховини сведоци и у шта они верују?“

Б. Д., Канада