Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Стрес Уводне чланке с темом „Како ублажити стрес?“ добила сам у прави час! (8. фебруар 2005). Било је то баш у време када сам мислила да се налазим на ивици нервног слома, све због тога што нисам умела да се на прави начин изборим са стресом. Захваљујући предлозима које сте дали, ствари су се знатно промениле.

Име изостављено, Сједињене Државе

Недавно је установљено да болујем од депресије. Охрабрила ме је изјава: „Разумно је бринути о својим потребама.“ Допала ми се и илустрација о ’пуњењу батерија‘. Била сам емоционално потпуно исцрпљена, али од сада ћу се трудити да будем свесна својих граница.

Ј. О., Јапан

Управо сам се вратио са семинара на ком сам одржао кратко предавање о борби са стресом. Говорио сам о узроцима и последицама стреса, као и о начинима да се ублажи — све на темељу овог дивног часописа!

Ј. Л., Немачка

Мобилни телефони Хвала вам за чланак „Да ли вам је мобилни телефон пријатељ или непријатељ?“ (8. фебруар 2005). Имам 14 година и постала сам превише везана за свој мобилни телефон. Овај чланак ми је помогао да разумем да он не треба да буде најважнија ствар у мом животу, посебно када се узму у обзир могуће последице по здравље. Хвала вам за занимљиве чланке.

М. Б., Румунија

Гренландске фоке Желим да вам од срца захвалим за дивне и поучне чланке који излазе у Пробудите се! Након што сам прочитала чланак „Снежне бебе са Магдаленских острва“, заиста сам заволела та дражесна створења (8. јануар 2005). Фотографије су ми помогле да разумем занимљиве промене кроз које пролазе током одрастања. Оно што сам прочитала подстакло ме је да захвалим Јехови, који је створио те животиње, и ојачало је моју жељу да живим у рају. Имала сам неке проблеме који су ме оптерећивали и немам речи да опишем колико ме је овај диван чланак охрабрио. Молим вас, наставите да објављујете такве чланке.

Н. С., Јапан

Морски коњићи Добила сам ваш часопис од Јеховиних сведока и желела бих да вам захвалим за чланак „Разиграни морски коњићи“ (22. децембар 2004). Недавно сам у школи добила највишу оцену за реферат о морским коњићима, за који сам користила информације из Пробудите се! Захваљујући овом часопису, научила сам много о науци и технологији, а нарочито о Богу. Јеховини сведоци, хвала вам за ваше сјајне часописе!

Т. П., Индонезија

Писано је... Драго ми је што сам прочитала чланак „Писано је да ћу га видети“! (22. децембар 2004). Имам 11 година и досад нисам имала храбрости да говорим другима о Божјем Краљевству. Али, након што сам прочитала животну причу Розалије Филипс, схватила сам да ће ми Јехова помоћи. Желим да постанем храбар објавитељ добре вести као Розалија.

П. П., Пољска

Имам 27 година. Прошле су 24 године откако је моја мајка заспала смртним сном. Од када сам постао Јеховин сведок, чврсто верујем у то да ћу је поново видети. Захвалан сам за овакве чланке Јехови, издавачима Пробудите се!, као и Розалији што је поделила своје предивно искуство са нама.

А. Ф., Венецуела