Пређи на садржај

Пређи на садржај

Био је подстакнут да преиспита свој живот

Био је подстакнут да преиспита свој живот

Био је подстакнут да преиспита свој живот

◼ Један младић је прошле године писао једној подружници Јеховиних сведока. У писму је навео да је од своје баке добио на поклон књигу Највећи човек који је икада живео. „Ставио сам је на полицу с књигама“, рекао је он. Међутим, недавно се толико озбиљно разболео да је мислио да ће умрети.

„Нешто ме је навело да узмем ту књигу“, писао је даље. „Почео сам да је читам са извесном сумњом. Али, кад сам стигао до краја, закључио сам да мој начин живота није исправан. Почео сам да се молим Богу.“

„Након што сам оздравио, одлучио сам да је поново прочитам. Изненадило ме је што сам и тада у њој запажао нове ствари. Почео сам да увиђам да, иако је неопходно молити се Богу и читати библијску литературу, треба учинити још нешто. Најважније је посветити свој живот Богу и помагати другима да стекну веру у њега. Као што сам научио из поређења о минама, морамо учинити нешто више за Божје Краљевство“ (Лука 19:13-27).

Овај младић је у закључку написао: „Желим да захвалим Јеховиним сведоцима за ову изванредну књигу која је променила мој живот. Волео бих да добијем још информација и да проучавам Библију. Али моја највећа жеља јесте да служим Богу целог живота и да помажем другима да стекну веру у њега.“

Књига Највећи човек који је икада живео садржи Исусове проповеди и поређења, као и извештаје о чудима која је он чинио. Колико год је то било могуће, све је испричано оним редоследом којим се и догодило. У књизи се налазе и дивне илустрације које изгледају врло аутентично. Насликане су с циљем да дочарају Исусова осећања и осећања његових савременика.

Ако бисте желели да добијете ову књигу од 448 страна, молимо вас да попуните приложени купон и пошаљете га на адресу која се налази на њему или на одговарајућу адресу с 5. стране овог часописа.

□ Без икакве обавезе, желим да добијем књигу Највећи човек који је икада живео.

□ Молим вас да ступите са мном у контакт ради бесплатног кућног библијског студија.