Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Енергија Будући да у земљи у којој живим цена горива скаче, морам да изразим захвалност за уводне чланке с темом „У потрази за чистијим изворима енергије“ (8. март 2005). Охрабрујуће је знати да ће у новом свету ’Јехова Бог омогућити да сви који буду живели на земљи равноправно користе њена богатства‘.

М. Н., Сједињене Државе

Сунчев систем Иако о астрономији практично ништа не знам, био ми је веома занимљив чланак „Човек који је открио тајне Сунчевог система“ (8. март 2005). Достигнућа Кеплера, који је открио законе кретања планета, заиста су изврсна. Али када размислим о мудрости Јехове, који је поставио те законе, не могу да не осетим огромно страхопоштовање.

М. Ј., Јапан

Астрономија је једна од многих ствари које ме занимају. Изненадио сам се када сам прочитао да Јохану Кеплеру није увек било лако у животу. Захваљујући Јехови, можда ћу у новом свету имати задовољство да заједно с тим научником проучавам непознате галаксије у нашем свемиру. Молим вас наставите да пишете тако корисне чланке попут овог!

З. М., Немачка

Хвала вам што сте разјаснили ову тешку тему тако да сви могу стећи јаснију слику о Јеховином величанственом стварству. Охрабрило ме је читање о Кеплеровим открићима и његовој чврстој одлуци да остане ван криве религије! Уверена сам да ћете нам и убудуће пружати корисне чланке.

С. М. Ч., Британија

Учинити више Пуно ме је охрабрио чланак „Срећна што могу да учиним више“ (22. фебруар 2005). Могла сам да се пронађем у животној причи Клер Веви, пошто смо вршњакиње и у исто време смо постале пуновремени јеванђелизатори. Највише ми се допало то што је своје искуство испричала млада одрасла особа која није у браку. Пошто ни ја нисам удата, ојачала ме је Клерина ревност и њен позитиван став. Њене слике у чланку откривају њену истинску срећу. То је за мене још јачи доказ да срећа не произлази из околности у којима се налазимо и да се она не проналази у материјалним поседима, већ у љубави према Јехови и нашој служби њему.

Ј. Р., Сједињене Државе

Парадајз Имам 12 година. Допао ми се чланак „Парадајз — веома корисно ’поврће‘“ (8. март 2005). Тако сам захвална Јехови што је створио много разноврсног и укусног поврћа. Изненадила сам се када сам прочитала да постоји чак и пругасти парадајз! Хвала вам за тако занимљиве чланке.

М. Ф., Летонија

Крокодили Одушевио ме је чланак „Насмешите се крокодилу!“ (8. март 2005). Одувек сам сматрала да су крокодили задивљујућа створења. Уживала сам читајући о многим занимљивостима о њима које би могле навести људе да их воле колико и ја. Једва чекам Јеховин нови свет, када ћемо моћи да упознамо крокодиле још боље!

Л. А., Сједињене Државе

Од наших читалаца Родила сам се с једним обољењем костију. Предивна, охрабрујућа писма у рубрици „Од наших читалаца“ (8. март 2005), поводом чланка „Мајлинино ново лице“ (22. мај 2004), натерала су ми сузе на очи. Свако писмо је имало нешто посебно у чему сам могла да пронађем себе и што ми је на неки начин помогло.

М. Џ., Британија