Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Планине — неопходне за живот на Земљи (22. март 2005). Посета планини Гранд Тетон била је једно од најупечатљивијих искустава у мом животу. Али још више сам била задивљена када сам прочитала колико су планине важне. Сада сам много захвалнија нашем предивном Створитељу који их је осмислио.

Џ. Г., Сједињене Државе

Када посматрам лепоту Јеховиног стварства, нема речи којима бих могао да опишем како се осећам. Упркос људском утицају и загађењу природне средине, још увек можемо бити захвални што имамо планине и можемо уживати у њима. Радо говорим другима о томе шта ће се десити у скорој будућности, као што је обећано у Псалму 72:16.

Р. Ч., Сједињене Државе

Млади питају... Зашто су корисни физички послови? (22. март 2005). Радим у фарбари коју држи мој отац. Неко ми је рекао да за ову врсту посла није потребан мозак. Међутим, чланак је истакао да су Исус и Павле радили физичке послове. Сада сам подстакнута да још боље обављам свој посао. Желим да будем вредна како бих своју вештину могла да употребим на градњи Дворана Краљевства и Конгресних дворана.

М. Ј., Јапан

Овај чланак ме је заиста охрабрио! Још једном сам се подсетила да је главна сврха живота служити Јехови Богу и да животни позив за који се определим не би требало да ми представља сметњу. Овај предивни чланак ме је подстакао да се још више потрудим око обављања кућних послова. Што је још важније, помогао ми је да увидим како Јехова гледа на физичке послове.

Ј. К., Русија

Живот — задивљујући низ ланаца (22. јануар 2005). Имам 15 година. Из биологије тренутно учимо о енергетском метаболизму. Однела сам у школу часопис у ком се налази овај чланак. Професор биологије га је користио док нам је предавао лекцију и показивао је цртеже из њега. Након часа, сви су хтели да добију тај часопис. Из овог чланка је очигледно колика је Јеховина мудрост. Он апсолутно заслужује да га хвалимо. Једва чекам време када ће све што је живо хвалити Јехову!

Ј. Б., Русија

„Кад би само знали!“ (8. јануар 2005). Имам 17 година. Често размишљам о томе да се преселим негде где постоји већа потреба за објавитељима Краљевства. Дејвидов пример ме је учинио још одлучнијом да се преселим на такво подручје чим завршим средњу школу. Молим вас наставите да пишете о таквим охрабрујућим примерима. Младима мојих година потребно је стално охрабрење како би наставили са службом проповедања.

К. О., Пољска

Имам 20 година. Овај чланак ме је расплакао. Помислила сам: ’Ако бих знала да ћу умрети млада, не бих желела нимало да жалим зато што нисам дала све од себе у Јеховиној служби!‘ Циљ ми је да ускоро постанем пуновремени јеванђелизатор. Урамићу овај чланак и окачићу га на зид како би ме стално подсећао на то како сам се осећала када сам га прочитала. Хвала вам што објављујете тако дивна искуства.

Н. Н., Јапан