Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Како се заштитити од рака коже (8. јун 2005). Ови чланци садрже изврсне информације, што могу да кажем будући да радим као начелник на једној дерматолошкој клиници. Волео бих да добијем још неколико примерака да их поделим другима.

К. В., Данска

Захваљујући овим чланцима, одлучио сам да одем на преглед једне израслине на леђима. Лекар ми је рекао да је постојала опасност да ми се развије облик рака зван Боуенова болест. Одмах је обављена хируршка интервенција. Ови чланци су ми помогли да брзо реагујем.

Ш. М., Јапан

Оквир на 7. страни ме је навео да одем код лекара на преглед једног младежа. Дијагноза је била малигни меланом у почетној фази. Као што је у часопису било истакнуто, ако се не лечи на време, меланом може имати кобан исход. Захвална сам мом лекару, као и на овим чланцима из Пробудите се!, који су ми вероватно спасли живот!

Л. С., Сједињене Државе

Мали породични квиз (8. мај 2005). Раније сам читала само чланке који би ми се допали, али када сам видела „Мали породични квиз“ прочитала сам цео часопис да бих могла да одговорим на питања. Недуго након тога почела сам редовно да читам цео часопис!

Ј. Ж., Русија

Одушевила ме је ова страна. Осим што је забавна, помогла ми је да схватим да треба да будем пажљивија док читам!

Д. С., Британија

Млади питају... Зашто ме привлаче погрешне особе? (22. јул 2005). Изгледа да ни након што сам десет година била ’увек богато запослена у Господовом делу‘ нисам знала како да решим тај проблем (1. Коринћанима 15:58). Схватила сам да нисам достигла емоционалну зрелост, али нисам знала како да успем у томе. Захвална сам Јехови за чланке попут овог који нам помажу да опстанемо у овом систему ствари.

Џ. Ф., Сједињене Државе

У чланку је споменуто да ’не треба потпуно избегавати друштво особа које нису упознате с библијским истинама‘. Можете ли то мало појаснити? Шта ако хришћанин жели да развије близак однос с особом која не служи Јехови? Зар то не би требало да буде повод за забринутост?

Д. П., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Чланак није подстакао хришћане да развијају близак однос са особама које не служе Јехови. У свакој ситуацији може се применити библијски савет: „Лоша друштва кваре корисне навике“ (1. Коринћанима 15:33). Ипак, то не значи да се ми изолујемо од других. Као што је истакнуто у чланку, Библија нас подстиче да „чинимо добро свима“, а не само суверницима (Галатима 6:10). Сама природа наше хришћанске службе изискује да будемо искрено заинтересовани за људе, опходећи се према њима с достојанством и поштовањем. Исус је оставио изврстан пример у том погледу. Он ни на који начин није развијао близак однос са онима који се нису занимали за вршење Божје воље (Јован 15:14). Па ипак, прилазио је људима и знао је како да им се обрати и како да разговара с њима. Зато је имао прилике да пружи добро сведочанство. (Један пример се налази у извештају из Луке 7:36-50.) Попут Исуса, и ми према особама које не служе Јехови можемо задржати став пун поштовања. Наш циљ је ’да будемо разумни, показујући сваку благост према свим људима‘ (Титу 3:2).