Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Омладина у кризи — како јој помоћи? (8. април 2005). Ови чланци су веома поучни. Понекад је тешко бити тинејџер, али охрабрујући чланци попут ових помажу нам да нам тај период буде мало мање стресан. Управо су нам такви савети потребни да нам помогну у овим ’критичним временима с којима се тешко излази на крај‘ (2. Тимотеју 3:1). Подсетници у овим чланцима помоћи ће нам да не постанемо жртве „Ђаволових сплетки“ (Ефешанима 6:11). Хвала вам што нам дајете духовну храну у право време.

К. С., Сједињене Државе

Сви можемо допринети чистоћи дома (8. јун 2005). Када сам била мала, оба наша родитеља су радила, а нас троје деце смо се увек играли код куће. У кући је стално био велики неред. И дан-данас не волим да чистим. Али читајући овај чланак имала сам утисак као да ме мајка љубазно поучава како да одржавам чистоћу. Сада и сама имам одраслу децу, која такође не воле да брину о чистоћи дома. Има доста тога чему треба да их поучим. На то ме је подстакао овај чланак.

Ј. Е., Јапан

Мали породични квиз (8. мај 2005). Када сам видела овај чланак, кренуле су ми сузе на очи. Показала сам га ћерки. Рекла је да је већ прочитала чланак о повређеном врапцу и да је одговорила на оба питања из „Малог породичног квиза“ која су се односила на њега.

Л. С., Сједињене Државе

Библиотеке — врата у свет знања (22. мај 2005). Дозволите ми да запазим да слика на 18. страни не приказује асирског краља Асурбанипала, већ Есархадона.

А. В., Немачка

„Пробудите се!“ одговара: Хвала вам на запажању. Као што се наводи у библијској енциклопедији „Insight on the Scriptures“, том 1, страна 757, Есархадон је био млађи син и наследник асирског краља Сенахирима. a

Чудновати календар Маја (8. април 2005). Овај чланак ме је подстакао да мало истражујем по Интернету. Открио сам да постоји тесна веза између календара Маја и астрологије. Сматрам да би чланци попут овог могли навести читаоце да се заинтересују за астрологију и магију.

Ј. К., Пољска

„Пробудите се!“ одговара: Као што је наведено на 4. страни овог часописа, „Пробудите се!“ „доноси новости, говори о људима из многих земаља, истражује религију и науку“. То сигурно не значи да одобравамо све оно што се на тим пољима дешава. У кратком чланку који спомињете, говорили смо о древним Мајама, које су вештим рачунањем времена направиле један задивљујуће тачан календар. Чињеница да се тај календар користио за гатање — о чему се и говори у чланку — ни на који начин не подстиче читаоце да почну да се баве астрологијом.

С времена на време добијамо слична питања у вези са сликама које се појављују у нашим публикацијама. Прикази идола, религиозних симбола и спиритистичких предмета не користе се да би изазивали знатижељу, већ да би се уклонила мистика у повезаности с тим и да би се читаоци упозорили да се чувају тога. Многа писма која добијамо говоре у прилог томе да наши чланци и слике постижу управо то.

[Фуснота]

a Издали Јеховини сведоци.