Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Како наћи и задржати посао (8. јул 2005) Веома сам вам захвална на препоруци да, када тражимо посао, узмемо у обзир сваку могућност, чак и ако се ради о послу који није баш цењен. Недавно сам одлучила да нађем посао са скраћеним радним временом како бих могла више времена посветити хришћанској служби. Ипак, била сам и сувише избирљива у погледу врсте посла који бих прихватила. Онда ми је понуђен један посао који сам прихватила. Тај посао укључује физички рад али се трудим да будем задовољна. Кад се вратим кући, барем нисам умно исцрпљена тако да се могу концентрисати на проучавање Библије.

М. И., Јапан

Какво значење за вас има Први мај? (22. април 2005) Похађам завршни разред средње школе и у мојој школи се сваке године одржава прослава поводом Првог маја. Сви ученици су позвани да дођу на генералну пробу. Раније сам увек била присутна, међутим, та прослава је узнемиравала савест моје сестре. Овај чланак ми је помогао да увидим да је моја сестра била у праву! Много вам хвала. Чланак је стигао у право време!

К. С., Сједињене Државе

Задржати смисао за хумор у борби са болешћу (22. април 2005) Шест година се борим са раком јајника и већ неколико пута сам оперисана и примала сам хемотерапију. Попут Кончи, трудим се да сарађујем са својом скупштином, као и да посећујем све састанке и конгресе колико год ми је то могуће. С обзиром на то да је рак тако тешка болест, веома сам јој захвална за савете о томе како се изборити са лошим вестима које изгледа да ми, оболели од рака, непрестано чујемо од доктора. Кончино искуство ме је заиста охрабрило!

Б. Ф., Сједињене Државе

Болујем од лупуса. Једном приликом сам чак доживела привремени губитак памћења. Трудила сам се да током опоравка сачувам смисао за хумор. Када сам недавно задржана на болничком лечењу због гастритиса, поново сам имала исти циљ. Слажем се са Кончиним речима: „Није шала бити болестан, али морате се напрезати да задржите смисао за хумор.“

М. Е., Венецуела

Поглед у свет (8. јул 2005) Желео бих да истакнем да се многи стручњаци за исхрану не слажу са речима др Саливана које су цитиране у делу „Витамински додаци и рак“. У многобројним научним публикацијама и истраживањима доказано је да су супстанце које сте навели заиста корисне у превенцији, као и у лечењу неких облика рака. Мислим да објављивање таквих једностраних информација може угрозити неутралан став часописа Пробудите се!

Е. Б., Холандија

„Пробудите се!“ одговара: По свему судећи, као што је читалац навео, истраживања показују да је коришћење наведених супстанци у неким случајевима било корисно за пацијенте оболеле од рака. Жао нам је ако је објављивање тих информација проузроковало било какав неспоразум. „Пробудите се!“ има неутралан став у вези са избором лечења. То што смо изнели неке информације у вези са здрављем не значи да смо сагласни са њима. Исто тако, када цитирамо неку публикацију или стручњака из неке области, свесни смо тога да друге публикације и други стручњаци могу заступати другачије гледиште, што је често случај. Нашим читаоцима препуштамо да се информишу и на темељу тога доносе одлуке у вези са својим здрављем.