Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Млади питају... Да ли патим од поремећаја у исхрани? (Октобар 2006) Била сам веома потиштена након што сам прочитала овај чланак. С поремећајем у исхрани борим се читавог живота. Читајући чланак, стекла сам утисак да је требало да „решим“ овај проблем још у младости. Међутим, још увек се борим с тим огромним проблемом и сада се осећам као да сам изгубљен случај. Чланак наводи на помисао да неко може победити овај поремећај једноставно тако што има јаку веру.

Џ. Џ., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Иако су теме које се разматрају у рубрици „Млади питају...“ првенствено намењене младима, библијска начела која се налазе у тим чланцима примењива су на особе свих старосних доба. Свесни смо да су поремећаји у исхрани обољења с којима се веома тешко може изборити. У чланку није речено да они који пате од поремећаја у исхрани немају довољно вере. Једноставно је дат предлог онима који се суочавају с таквим проблемима да се моле Јехови за помоћ како би их савладали. Поред обраћања Богу, подстакнути су да потраже помоћ „родитеља или друге одрасле особе“. Штавише, у чланку се отворено признаје да „опоравак није лак“ и да се могу догодити падови. Чињеница да се ви још увек борите и после много година значи да нисте изгубили наду.

Млади питају... Чему ћу посветити свој живот? (Јул 2006) Ускоро треба да завршим школу, и сада је време да одредим правац у свом животу. Овај чланак је ојачао моју одлучност да постигнем циљ да започнем с пуновременом службом. Не постоји ништа вредније нити ми ишта може донети више радости.

Х. В., Хонг Конг

Веома сам захвалан за овај чланак јер ми је помогао да увидим да, у овом материјалистичком свету, најбоље што млада особа попут мене може да учини јесте да духовне циљеве стави на прво место.

Е. С., Бразил

Услед многих свакодневних обавеза, често ми се деси да изгубим из вида своје циљеве. Овај чланак ми је помогао да обновим одлучност да у служби Јехови дам све од себе. Много вам хвала што бринете за нас младе.

Е. М., Јапан

Како изградити срећан брак (Јул 2006) Ови чланци су ремек-дело. Нема бољег начина да се прикаже како би требало да се супружници опходе једно према другом, од указивања на то како се Исус опходио према својим ученицима. Само тако наставите. Сваког месеца једва чекамо нове бројеве.

С. К., Сједињене Државе

Од безнађа до среће (Јул 2006) Попут брата Гонсалеса, и ја сам се борила са осећањем мање вредности. Размишљала сам: ’Јехова ме не може волети, посебно због тога што сам у прошлости много грешила.‘ Како је само охрабрујуће знати колико је Јехова милостив, спреман да опрости и пун љубави! Уз доста савета, подршке и љубави скупштине, као и уз помоћ Јеховиног светог духа, успела сам да свој живот доведем у склад с библијским истинама. Хвала вам за ову духовну храну у право време.

Т. Е., Сједињене Државе