Пређи на садржај

Пређи на садржај

Следите Божје вођство до ’правог живота‘

Следите Божје вођство до ’правог живота‘

Следите Божје вођство до ’правог живота‘

ПОУЗДАНОСТ је особина коју мора поседовати сваки водич. Они који су упознали Јехову, Аутора Библије, уверени су да је он најпоузданија особа која постоји. Он „не може да лаже“ (Титу 1:2; 2. Тимотеју 3:16). Богобојазни Исус Навин, који је водио Израелце у Обећану земљу, лично је сведочио о Јеховиној поузданости. Обраћајући се народу, он је рекао: „Добро знате свим својим срцем и свом својом душом да од свих добрих обећања која вам је дао Јехова, ваш Бог, ниједно обећање није остало неиспуњено; сва су се испунила. Ниједна реч није остала неиспуњена“ (Исус Навин 23:14).

Од времена Исуса Навина испунила су се још многа библијска пророчанства. То што су се она увек непогрешиво испуњавала пружа нам чврст темељ за снажну веру у пророчанства чије испуњење тек предстоји. Многа од њих говоре о Божјој намери за земљу и људе који су послушни Богу.

Да ли ћете прихватити Божје вођство?

Јехова, који је оличење љубави, жели да будемо срећни, сада и заувек (Јован 17:3; 1. Јованова 4:8). Да, он жели да имамо „прави живот“ — вечни живот (1. Тимотеју 6:12, 19). Због тога, у складу с Божјом заповешћу, више од шест милиона Јеховиних сведока радосно преноси другима ’добру вест о краљевству‘ (Матеј 24:14). Они сада проповедају у 235 земаља — практично свим народима на земљи!

Божје Краљевство је небеска владавина којом управља Исус Христ (Данило 7:13, 14; Откривење 11:15). Његово владање окончаће зло — биће уништени сви они који одбијају да се подложе Јеховиним праведним мерилима (Псалам 37:10; 92:7). Након тога ће цела земља „бити пуна знања о Јехови као што је море пуно воде“ (Исаија 11:9).

Помислите само на мир и хармонију који ће владати кад сви људи на планети буду обожавали Бога „духом и истином“ и спремно се подлагали његовим савршеним мерилима и вођству које он пружа с пуно љубави (Јован 4:24). Човечанство ће коначно имати „прави живот“ који је Бог обећао!

Међутим, као што је проречено, само ће релативно мали број људи прихватити Божје вођство и добити живот (Матеј 7:13, 14). Да ли желите да будете међу њима? Ако желите, Јеховини сведоци вас срдачно позивају да проучавате Свето писмо и примењујете Божје савете. Тако ћете имати прилику да лично испитате колико је Јехова добар (Псалам 34:8). Баш као што инстинкт непогрешиво води птице до њиховог одредишта, тако ће и Јехова водити своје верне слуге до живота у Рају (Лука 23:43).

[Слика на странама 8, 9]

„Срећни су кротки, јер ће наследити земљу“ (МАТЕЈ 5:5)

„Кротки ће поседовати земљу, и уживаће у изобиљу мира“ (ПСАЛАМ 37:11)

„Ево Божјег шатора међу људима... Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити“ (ОТКРИВЕЊЕ 21:3, 4)

„Честити ће живети на земљи, и беспрекорни ће остати на њој. А зли ће бити истребљени са земље, и они који поступају неверно биће ишчупани из ње“ (ПОСЛОВИЦЕ 2:21, 22)