Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Вера једног детета (Август 2006) Једва чекам да видим Дастина, као и милионе других који су умрли, како трче и поскакују пуни младалачке снаге у новом свету који ће ускоро доћи.

А. А., Шри Ланка

Дастинова вера и неустрашивост веома су ме дирнуле. Његово искуство ми је помогло да озбиљно размислим о томе колико ми је истина значајна и да исправно поставим приоритете. Увидела сам да на првом месту треба да ми буде добар однос с Јеховом и његово Краљевство.

М. К. В,. Бразил

Дубоко ме је дирнуло то колико је Дастин озбиљно и свим срцем пригрлио истину. Његова дела показала су да је желео да угоди Јехови и да помаже другима. И ја желим да попут Дастина ’трку до краја истрчим и веру сачувам‘!

М. Н., Јапан

Имам седам година. Хвала вам што сте објавили ово искуство. Одушевила ме је Дастинова снажна вера у Јехову, иако је био озбиљно болестан. Његов пример ме је охрабрио да више учиним за Бога.

Т. Д., Италија

Задивљујући обрасци код биљака (Септембар 2006) Овај чланак је заокупио моју пажњу пуних сат и по! Тако је поучан! Правила сам цртеже да бих га боље разумела. Међутим, запазите молим вас да разломак 13/21 не изражава тачно златну пропорцију круга већ његов преостали део који износи 222,5 степени.

Л. К., Сједињене Државе

„Пробудите се!“ одговара: Неколико читалаца је исправно указало на то да је величина златног угла отприлике 222,5 степени. Зашто је онда у нашем часопису речено да златни угао износи 137,5 степени — што је исти угао али са супротне стране угаоне линије? На вебсајту MathWorld се каже: „Златни угао је онај угао који дели круг [360°] у златној размери (али измерен у супротном смеру и зато износи мање од 180°).“ Објашњавајући зашто математичари и научници изражавају златни угао на такав начин, британски математичар др Рон Нот каже: „Ми нагињемо ка томе да ’видимо‘ мањи угао.“ Због тога, иако златна пропорција износи око 13/21 (што је више од половине круга), обично се каже да златни угао износи 137,5 степени (што је мање од половине круга).

„Затворени због своје вере“ (Април 2006) Ја нисам Јеховин сведок, али то ме не спречава да веома поштујем чланове ваше религије. Упознао сам неколико Сведока док сам био затворен у концентрационим логорима Грос-Розен и Бухенвалд. Њихово понашање било је тако примерно а религиозна уверења тако изванредна да су их сви затвореници поштовали и дивили им се. Оставили су дубок утисак чак и на есесовце. Јеховини сведоци су у мојој кући увек добродошли.

П. В., Сједињене Државе