Пређи на садржај

Пређи на садржај

Поучавање Божјим начелима доноси добре резултате

Поучавање Божјим начелима доноси добре резултате

Поучавање Божјим начелима доноси добре резултате

Родитељи који поучавају своју децу од најранијег узраста често виде како њихов труд доноси добре резултате. То показује пример Доријана, дечака из Перуа. Он је имао четири године када је одржао свој први ученички говор у Теократској школи проповедања у Дворани Краљевства Јеховиних сведока. Када је кренуо у основну школу, користио је Библију да би својој учитељици и друговима из разреда објаснио зашто не слави Божић.

Када је имао пет година, Доријан је био позван да пред целом школом — која има око 500 ученика — говори о томе шта мисли о Дану очева. Припремио је 10-минутни говор на тему „Одговорности оца“, који се темељио на једном библијском стиху, наиме на Ефешанима 6:4. У закључку свог говора, рекао је: „Деца треба да поштују своје родитеље и да им буду послушна сваки дан, а не само једном годишње, када је Дан очева.“

Од 1943. године у Дворанама Краљевства Јеховиних сведока сваке седмице се одржава Теократска школа проповедања, чији је циљ да се и младима и старијима помогне да се побољшају у говорништву. Поука на темељу Библије која се пружа том приликом представља допуну поуци коју родитељи треба да дају деци (Пословице 22:6).

У новембру 2005, шестогодишњи Симон из Швајцарске први пут је добио задатак да чита део из Библије у Теократској школи проповедања. Око годину дана касније, био је интервјуисан на једном великом скупу Јеховиних сведока. Какав је став према духовним стварима он развио?

Симон воли да буде на хришћанским састанцима, што је очигледно јер се труди да не пропусти ниједан, чак и кад је уморан. Осим тога, иде у службу проповедања са члановима своје породице. Сваког месеца уручује 30 до 50 часописа Кула стражара и Пробудите се! људима свих животних доба. Такође често прича са својим оцем о Библији и подстиче га да долази на састанке са осталим члановима породице.

Нема сумње, родитељи који васпитавају своју децу ’на Јеховин начин и помажу им да усвоје његов начин размишљања‘ осећају велику радост када њихова деца позитивно реагују на то и доносе „плод праведности“ (Ефешанима 6:4; Јаков 3:17, 18).

[Слика на 28. страни]

Доријан у школи

[Слика на 28. страни]

Симон у Дворани Краљевства