Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Може ли брак одолети олујним временима? (Јул 2006) Редовно читам часопис Пробудите се! Ја сам католик, али сматрам да је ваш часопис веома занимљив и поучан. Међутим, не могу да се сложим са следећом изјавом: „Године 1983. [Римокатоличка] црква је ублажила своја правила у погледу брачне заједнице тако да је католицима од тада лакше да добију развод.“

Џ. В. М., Замбија

„Пробудите се!“ одговара: Осврнули смо се на промене које су настале 1983. у Законику црквеног права. Такве промене су имале велике последице, посебно у Сједињеним Државама. Према речима римокатоличког бискупа Марка Пиварунаса, 1968. године проглашено је неважећим само 338 бракова. Али до 1990, тај број је достигао 62 824. Због чега?

Познавалац црквеног права Едвард Питерс је објаснио: „Неке веома значајне промене у процедурама дефинисаним црквеним прописима начињене су у протеклих 30 година, и те промене су омогућиле лакше подношење захтева за развод и повећање шансе да ће тај захтев бити уважен.“ Након што је набројао мноштво тих промена, Питерс додаје: „Свака од тих промена које је начинио Ватикан у процедуралном црквеном праву неоспорно је довела до огромног пораста броја развода.“ Без обзира на њихову стварну сврху, резултат тих промена — барем у Сједињеним Државама — био је онакав како је речено у „Пробудите се!“: Црква је омогућила католицима да ’лакше добију развод‘.

Да ли постоји Створитељ? (Септембар 2006) Ово посебно издање је право ремек-дело. Чињенице су приказане на једноставан, упечатљив, логичан и разумљив начин. Стварно сам уживао у том издању, будући да се у целом часопису разматрала иста тема из различитих углова.

А. Б., Шпанија

Хвала вам за овај изврстан и веома привлачан часопис. Све те чињенице и примери дају част Јехови. Он заслужује да буде хваљен на такав начин.

Р. Б., Швајцарска

Уверила ме је једноставност доказа који подупиру стварање. Теорија еволуције је приказана као нетачна, али без неког непријатељског става већ на јасан и недвосмислен начин какав се и очекује када је у питању наука.

Л. Г., Француска

Роми — хиљаду година радости и туге (Октобар 2006) Увек ме је привлачио ромски народ. Нажалост, предрасуде према њима и даље постоје. Сигурна сам да ће овај чланак многе подстаћи на размишљање. Како је утешно знати да Јехова није пристран и да се међу његовим слугама налазе и Роми!

Б. Б., Француска

Ми смо Роми. Мој отац још није Јеховин сведок и не воли баш да чита. Међутим, желео је да му дамо овај часопис и сада је на његовом столу!

А. Г., Финска