Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Нојева арка и бродоградња (Јануар 2007) Знала сам и раније да је арка саграђена на изузетан начин, али нисам разумела колико је квалитетно начињена. У овом чланку је веома једноставно објашњено да је арка била безбедна за пловидбу због своје дужине, ширине и висине. Одлучила сам да направим макету арке са младима из скупштине користећи нацрт из тог чланка. Направили смо животиње од папира и ставили их у арку и нацртали Ноја и његову породицу. Још боље смо разумели овај библијски извештај када смо га на тај начин дочарали себи. Хвала вам много.

Т. А., Јапан

Мој шестогодишњи син воли да прави макете. Обојица смо били одушевљени када смо на крају овог чланка у Пробудите се! видели упутство како да направимо макету Нојеве арке. Провели смо предивно поподне, захваљујући вашем одличном чланку! У овом свету пуном обавеза и усред притисака с којима се наши малишани свакодневно суочавају у школи, стварно је прави благослов добити средство попут Пробудите се! које помаже родитељима да одгајају своју децу у складу с Јеховиним мерилима.

М. Ф., Сједињене Државе

Млади питају... Како да прекинем са овом навиком? (Новембар 2006) Био сам веома дирнут док сам читао чланак и разумео колико Јехова брине за нас и помаже нам да решавамо своје проблеме. Иако повремено доживимо неуспех, Јехова је ’спреман да опрости‘ (Псалам 86:5). То сазнање помаже нама младима да ’бежимо од младалачких жеља‘ (2. Тимотеју 2:22).

В. Ф. Ф., Бразил

Млади питају... Зашто има тако много правила? (Децембар 2006) Проучавам Библију већ шест година. Иако су моји родитељи веома строги према нама деци, знам да им је заиста стало до мене. Овај чланак ми је помогао да разумем бриге својих родитеља и да ценим бригу коју Јехова показује лично за мене.

К. Т., Тајланд

Био сам расипни син (Децембар 2006) Упознала сам истину 1992. године, али постојао је период у мом животу када сам желела да живим на другачији начин. Попут Мероса Сандеја, доживела сам много успона и падова и након што три године нисам служила Јехови, обратила сам му се за помоћ. Сада сам поново „код куће“! Захвална сам вам на свему што чините.

Д. К., Украјина

Млади питају... Са колико година могу почети да се забављам? (Јануар 2007) Имам 15 година. Док сам била у посети тетки и течи, упознала сам једног 17-годишњег дечка који је Јеховин сведок. Почели смо да комуницирамо путем Интернета, у почетку нередовно. Међутим, пре него што смо постали свесни тога, дописивали смо се сваки дан и заљубили се једно у друго. Онда сам прочитала овај чланак и схватила да се ми у ствари забављамо. Уз помоћ својих родитеља и овог чланка из Пробудите се!, донела сам најбољу одлуку — прекинула сам везу с тим дечком. Остали смо пријатељи, али на првом месту ми је добар однос с Јеховом. Веома сам захвална што ме је овај чланак освестио.

Д. Д., Канада